2017-06-06 2078 views
約左友人二人girl's talk, 想搵間坐得舒服可以輕鬆咁傾下計, 我就提議左呢間 :店內面積唔算太大, 但佈局比人舒服感覺; 開放式廚房, 不時傳來陣陣食物香味餐牌提供沙律, 小食, 意粉, 薄餅, 主食, 甜品及飲品, 都幾全面, 價錢相當親民!黎度呢度好鐘意叫呢款傳統凱撒沙律 ($68)食, 份量夠晒大, 足夠2-3人分享, 清新爽口既沙律菜, 咬落多汁, 脆口既煙肉乾及多士粒又有另一種口感, 簡單而傳統既呢一款沙律, 好得我歡心~~呢款太陽蛋煙三文魚薄餅 ($128/9")似乎唔係好多地方有得食, 材料簡單包括煙三文魚, 芝士, 蕃茄醬, 再加一隻太陽蛋! 無預先切好6-8份, 自己歡喜食幾大件就切幾大件! 切開後太陽蛋隨之而流出蛋汁,我地就將薄餅點少少蛋黃汁一齊食,先食到咸香味既煙三文魚既,繼而香滑蛋汁味就出黎,個餅底係薄脆底,加埋蛋汁就減低左佢既脆度,所以一上枱就最好食左先!傾下傾下之際, 呢客卡邦尼蛋汁意粉 ($88), 一客充滿左香濃蛋汁味, 配埋忌廉一齊煮, 口感十足既意粉沾滿左香滑醬汁, 加少少煙肉片及磨菇就更加相得益彰, 好味道!意猶未盡, 甜品時間到, 叫

傳統凱撒沙律

太陽蛋煙三文魚薄餅

卡邦尼蛋汁意粉

意猶未盡, 甜品時間到, 叫左呢客一口西多士(朱古力醬)配HaagenDazs雪糕 ($78), 無需用刀用叉吉住食就可以, 港式西多士好香口, 入面夾住花生醬更添加"罪惡感", 熱辣辣既西多士同冰凍香滑既雲呢拿雪糕一齊食, 味覺有沖擊...................正到無朋友呀!!
一口西多士(朱古力醬)配HaagenDazs雪糕

食4樣野埋單都唔駛四百蚊, 相當抵食!
Type of Meal
Dinner