2019-07-31 374 views
近來愛上去居酒屋…今年未去到日本住,唯有就去下居酒屋止住咳先話,愛上佢既傳統風味,加上環境寧靜舒服,啱哂平日工作壓力大既我hea下🙆🏻‍♀️-首先當然要點我最愛既刺身🐙🦐 哩度既刺身十分新鮮,𩶘魚、拖羅同油甘魚皆軟綿鮮甜,特別喜歡拖羅同油甘魚🐟 夠哂厚切肥美,有啖啖油花咇出嚟,充滿成個口腔💕 而近來我既至愛活赤貝🐚 色澤鮮明,口感爽彈鮮嫩,超級新鮮!珍寶牡丹蝦真係好Jumbo🤗 質感軟腍含豐富蝦膠質感🤤 當然仲有大愛既北海道海膽,非常鮮甜,一啲苦澀味都無👍-之後梗係要食返啲熱嘢平衡返😅😂 叫左柚子塩燒白鱔、炸魷魚圈、芝士年糕及清酒煮蜆。白鱔勁肥美厚身,燒得剛剛好,所以肉質夠哂Q彈軟綿,魚皮十分香脆,雙重口感雙重滋味🤤😋 炸魷魚圈真材實料,魷魚肉大大舊絕唔孤寒,炸皮好薄,魷魚炸完仍然彈牙,不錯呀🤩 芝士年糕軟綿綿,入口即溶,啱哂我哩個芝士控🧀 清酒煮蜆既清酒湯汁十分鮮甜🤤 忍唔住飲左幾啖😊 大蜆好大隻,蜆肉肥美,食完好想再encore呀!-總括而言,食物質素不論刺身定和食都非常不錯🤤😋 環境彷如真的置身日式居酒屋👍 日本控既你一定會喜歡😊😉
近來愛上去居酒屋…

刺身

炸魷魚圈