2021-12-15 331 views
今日放假特登同男朋友入元朗行街睇戲食飯,喺荃灣入元朗好方便搭西鐵一陣就到,去到元朗西鐵站已經連接住大型商場,有好多野買好多嘢食,行到差唔多於是上OpenRice望吓有咩好食,見到一間有燒牛肉食又可以打邊爐嘅舖頭牛舞日本燒肉涮涮鍋放題去到舖頭見到人流不算多但當我食完大約兩點嘅時候已經坐滿人,好彩我今日早去唔使等位入到去地方都好大而且裝修得好光猛,坐得都幾舒服。我哋今次就試吓個B餐,100分鐘,美國極黑和牛放題今餐好豐富又可以食燒牛肉又去食刺身又可以點食物打邊爐一次過滿足晒幾個願望極黑和牛,一陣已經可以食得而且脂肪比例好均勻,唔會特別肥膩令到牛肉味好突出肉質非常嫩滑,有入口即溶嘅感覺。加少少鹽調一調昧仲正牛油帶子帶子都算厚身,味道鮮甜,入口非常爽口,有夠彈牙口感一流牛舌薄切,牛舌好爽甜,而且有咬口,牛肉味都好重三文魚刺身保留到三文魚嘅鮮味,加上有少少脂肪,三文魚味更加突出,食入口夠晒凍好新鮮燒大蝦🍤蝦好鮮甜,完全唔需要調味,肉質爽口彈牙,鮮味十足。主打嘅食物都非常新鮮如果鍾意食蔬菜嘅朋友,出面可以任取蔬菜洗得非常乾淨,又新鮮款式又多100分鐘不停咁食,食到飽住個肚走最後仲去食埋雪糕,今餐真
今日放假特登同男朋友入元朗行街睇戲食飯,
喺荃灣入元朗好方便搭西鐵一陣就到,
去到元朗西鐵站已經連接住大型商場,有好多野買好多嘢食,
行到差唔多於是上OpenRice望吓有咩好食,
見到一間有燒牛肉食又可以打邊爐嘅舖頭
牛舞日本燒肉涮涮鍋放題
去到舖頭見到人流不算多
但當我食完大約兩點嘅時候已經坐滿人,好彩我今日早去唔使等位

今餐好豐富又可以食燒牛肉
又去食刺身
又可以點食物打邊爐
一次過滿足晒幾個願望

極黑和牛,
一陣已經可以食得
而且脂肪比例好均勻,唔會特別肥膩
令到牛肉味好突出
肉質非常嫩滑,有入口即溶嘅感覺。
加少少鹽調一調昧仲正

牛油帶子
帶子都算厚身,味道鮮甜,入口非常爽口,有夠彈牙
口感一流

牛舌薄切,
牛舌好爽甜,而且有咬口,牛肉味都好重

三文魚刺身
好新鮮
燒大蝦🍤蝦好鮮甜,完全唔需要調味,肉質爽口彈牙,鮮味十足。

主打嘅食物都非常新鮮
如果鍾意食蔬菜嘅朋友,出面可以任取
蔬菜洗得非常乾淨,又新鮮
款式又多
100分鐘不停咁食,食到飽住個肚走
最後仲去食埋雪糕,今餐真係好滿足
下次有機會再入元朗,
一定會再嚟食過。