川霸王 Spicy Master📍:觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下5B號舖🚗:牛頭角地鐵B6出口 步行7分鐘📞:+852 9821-5865💲:~HKD50/head for dinnerFood quality✔️:霸王酸菜魚、霸王粉麵配酸辣湯底及紅薯粉👌🏼:酸菜、鴨血總結:👍🏼觀塘打工仔food court出名嘅愛琴坊飯堂新開嘅酸辣麵+水煮魚/酸菜魚店👍🏼簡單講 大份抵食兼好食😋 48蚊一大碗 料足 湯好飲 麻辣都夠入味 呢個價錢dix 打唔少集團式買成百幾蚊一碗嘅酸菜魚 最重要係dix 贏埋隔離嗰間買成60幾蚊一碗但份量仲少過佢嘅餐廳😆(source:同事)👍🏼暫時係我喺呢度介紹最平嘅餐廳 所以喜獲爆五星 性價比咁高主要係夠大碗 酸菜魚夠嫩滑仲要比咗六大舊 又唔係出面嗰堆一味用辣遮食材唔新鮮嗰款 而麻辣又做到兩者平衡 唔會話辣多過麻太多 而鮮牛肉都比咗五六大塊 48蚊3款配料收哂貨啦🥳👍🏼food court同其他小店共用枱櫈形式 點完菜比埋錢 佢會比個響鬧裝置 等佢響就去返嗰度自己拎埋位 都預咗唔係嚟打卡 環境衞生都唔會太好 但48蚊嚟講比想像好幾多🤣👍🏼我就自認虧嘅 但食b
川霸王 Spicy Master
📍:觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下5B號舖
🚗:牛頭角地鐵B6出口 步行7分鐘
📞:+852 9821-5865
💲:~HKD50/head for dinner

Food quality
✔️:霸王酸菜魚、霸王粉麵配酸辣湯底及紅薯粉
👌🏼:酸菜、鴨血

總結:

霸王酸菜魚

霸王粉麵

👍🏼我就自認虧嘅 但食bb辣初初都覺得唔辣唔麻 但愈食啲紅薯粉就愈辣愈麻 我相信呢個都係食辣嘅樂趣 但唔食得辣嘅朋友都係量力而為啦 佢辣嘅程度有分5lv: bb辣、小辣、中辣、中辣、霸王辣 而且佢隻麻辣係辣得幾好食嗰款 類似係大陸嘅口味 唔係現時市面大部分嘅口味 識食辣嘅朋友不防嚟挑戰下🤩

👎🏼酸菜同鴨血就比較普通 唔係難食 但比起其他料失咗啲色咁 啫係話馮盈盈唔係唔靚 但拍埋麥明詩就變咗低質mk妹咁🙊
👎🏼選擇確實唔太多 但小店嚟講兩個人踢哂腳嘅情況都好厲害 我不嬲都好buy專精做好某幾樣招牌都好過好似茶記有百多款但無樣好食

霸王酸菜魚