2024-02-24 32 views
新年前同老公去撐枱腳!我同我老公超鐘意食蟹同和牛,知道呢間蠔埕有鹿兒島A5和牛火鍋+三大名蟹宴半放題,令人回味無窮,性價比高,大家值得去試下!呢間餐廳係開放式廚房,廚師佢係中間位置即場燒串燒,我地一邊食一邊睇住,都係一種享受!我地係可以揀幾種飲品,清酒同生啤,薑茶,無限再添加架!啱哂我老公可以任飲清酒同生啤!首先會有幾款小食,日式昆布汁煮翡翠螺,配埋清酒都幾夾!炭燒佐酒鱈魚干,勁香脆,點啲蛋黃醬汁仲好食,仲食到停唔到口日本松葉蟹天婦羅,鮮甜蟹肉,天婦羅紫薯,外脆內暖甜甜地!大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬,烏冬上面鋪滿哂啲蟹粉, 好有蟹既鮮味!炭燒日本鱈場蟹腳,自己加上青檸汁,帶到蟹肉鮮味。炭燒串燒拼盤(廚師發板)德島縣產阿波尾手羽先,燒到金黃,雞翼皮脆肉嫩;牛舌厚切口佳;和牛舌心 豚肉鬆軟味豐富;燒汁雞髀菇柔韌夠味日本時令牡蠣刺身,如一般做法,以酸汁調味,爽口肥美鮮甜,食完六隻,可以無限再添加。Shabu Shabu鹿兒島A5黑毛和牛重點在幾片和牛上,脂肪豐富,入口即化炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰,外面用慢火煎,煎到外好脆,裡面鵝肝肥美,加上紫菜原來好夾!炭燒本地三黃雞提燈最值得一試!用新鮮三黃雞腸,

首先會有幾款小食,日式昆布汁煮翡翠螺,配埋清酒都幾夾!

炭燒佐酒鱈魚干,勁香脆,點啲蛋黃醬汁仲好食,仲食到停唔到口

日本松葉蟹天婦羅,鮮甜蟹肉,
天婦羅紫薯,外脆內暖甜甜地!

炭燒日本鱈場蟹腳,自己加上青檸汁,帶到蟹肉鮮味。

炭燒串燒拼盤(廚師發板)
德島縣產阿波尾手羽先,
燒到金黃,雞翼皮脆肉嫩;
牛舌厚切口佳;和牛舌心
豚肉鬆軟味豐富;
燒汁雞髀菇柔韌夠味

Shabu Shabu鹿兒島A5黑毛和牛
重點在幾片和牛上,脂肪豐富,入口即化

炭燒本地三黃雞提燈
最值得一試!用新鮮三黃雞腸,提燈十分罕見,唔係每間舖有得賣架!
  • 鹿兒島A5黑毛和牛
  • 炭燒串燒拼盤(廚師發板)
  • 日本松葉蟹天婦羅
  • 炭燒佐酒鱈魚干