2008-07-13 5 views
已經有一段時間未來過小食館食野, 野食水準大體依舊, 但價錢卻加了不少, 我地叫左細的碗仔翅($8), 料依然多, 有冬菇, 肉絲, 粉絲, 但唔知點解好稀, 同以前傑傑的口感不同, 大感不惑??炸蛋($5), 即係炸魚蛋, 炸耐d炸到老晒的叫炸老蛋, 一上檯時脹脹的, 不過不消幾分鐘就縮晒, 熱辣辣配黑椒汁非常可口, 一定要盡快食尤魚配辣汁($7), 配上幾辣的沙爹汁, 令完本無味的土尤魚變為上等美食炸紅腸($7), 有6片, 炸得比較乾身, 所以食起來比較硬同乾炸牛丸($7), 有4粒, 呢個卻炸得不錯, 食起來不乾食, 而且有少許肉汁, 牛丸味濃, 正!!再食左豬腸, 蘿白粗麵配腩汁($17), 一餸麵$13, 加多一餸加$4, 個麵底幾大, 應該唔止一個麵餅, d豬腸唔錯, 無咩怪味, 但蘿白唔得, 有d有渣, 有d太淋, 味道唔鮮甜, 唔合格!!最後叫左一杯忌廉走冰($5), 走冰都夠凍, 我老婆仲話好夠汽!!其實作為街坊小食店實屬不錯, 但加左價, 已不算十分便宜, 味道和水準卻有些少下降的趨勢, 如沒有感情分, 我想再沒有專誠到訪的必要了!!

唔傑的
蘿白無甜味同有渣
兩樣都好味道
牛丸汁, 但紅腸比較乾
$28 (Lunch)
唔傑的
兩樣都好味道