自從周庄執左之後都無去呢幢大廈搵食,今次見到新開間韓國餐廳就去試下,星期日午市竟然得我一枱包場?!場內電視播韓國音樂,但唔係普遍的K-Pop,而是韓腔英文歌及兒歌!場內亦見有些玩具,可能是餐廳老闆的小孩關係吧。而桌上的餐具是紙套包住的鐵匙及鐵筷子,非常韓式!整個感覺好家庭式經營的小餐館。前菜除了泡菜,還有炸茄子及蛋餅,雖然炸物有點腍,但覺得誠意可加。辣豬肉石頭鍋拌飯 $78 石鍋唔係好熱,無飯焦,不過好多配料,菇片,蘿蔔絲,脆玉瓜絲,芽菜,青菜,紫菜,煎蛋,加埋辣豬肉以及韓式醬,正呀!如果係太陽蛋會加分!本身午市套餐跟湯,清清地有蔬菜,如果經Openrice訂座加送飲品,係韓式罐裝飲料,試左個西瓜汽水…嗯,好甜既有汽西瓜汁。

辣豬肉石頭鍋拌飯

$78 (Lunch)
辣豬肉石頭鍋拌飯