2023-04-02 191 views
大推介🐮醬醃牛肋骨二人份($288)😋👍🏽 5塊牛仔骨十分大塊😍 醃製醬料味道非常好😋 伴有洋蔥、芽菜、菇類、青椒、同蘿蔔🐷黑毛豬二人份($538) 豬腩肉都好大塊,不過尚未完全解凍,啱哂同朋友相聚時一邊傾計,一邊慢慢燒😆 伴有黃豆粉同兩款醬料、生菜同大蒜,用生菜包住生蒜同燒肉一齊食,味道辣辣地,別有一番滋味😋🐥炸有骨雞件($228) 揀咗配蜜糖芥末同辣味醬油,配有🥗沙律、🍟薯條、薯格、醃青瓜,炸雞味道都不錯餐廳座位比較窄,4人枱唔太夠位擺放4人份食物

醬醃牛肋骨二人份
黑毛豬二人份

炸有骨雞件

餐廳座位比較窄,4人枱唔太夠位擺放4人份食物
2022-12-15
$290 (Dinner)
醬醃牛肋骨二人份
2023-03-13 92 views
今次品嚐了炆豬手、芝士泡菜煎餅和釜山魚糕湯,還有三款酒,這次的用餐體驗非常棒。首先是炆豬手,這道菜的豬手非常軟嫩,且豐富的膠質令人驚艷。燉煮的火候掌握得恰到好處,加上醬汁的調味恰到好處,讓人吃得非常過癮。接著是芝士泡菜煎餅,看起來就很有食慾。煎餅裡面有芝士和泡菜,口感豐富,帶有微微的酸味,配上脆脆的外皮,味道非常美味。最後是釜山魚糕湯,湯頭非常清淡,但是卻帶有淡淡的魚味和微微的辣味,非常開胃。魚糕也非常好吃,口感Q彈,搭配上湯汁更是讓人回味無窮。三款酒也都很特別,熱帶水果有氣燒酒 Tock Soda 5%非常清爽,桃味3%真露啤酒則帶有微微的果味,樂天氣泡雪中梅梅酒 14%則帶有淡淡的甜味,非常適合搭配餐點。總的來說,Kim's Deli提供的美食和酒都非常特別。餐廳的環境舒適,服務也非常周到,讓人感受到舒適的用餐體驗。如果你想要在尖沙咀品嚐美味的餐點和酒,這家餐廳是一個非常不錯的選擇。

Lunch
  • 炆豬手
2022-11-21 346 views
尖沙咀海港城對面有棟商廈叫流尚坊 ,入面好多餐廳,之前都食過一間居酒屋,今次就試咗間家庭式嘅韓國料理佢嘅芝士泡菜煎餅都唔錯,但大醬湯就有啲失色,因為啲翠肉瓜有啲苦,可能咁啱啲食材問題整體黎講,食物中規中矩,唔想同人迫的話,黎呢度食飯都係一個選擇

Dinner
2022-10-30 272 views
約了朋友一齊去一間位於尖沙咀的Kim’s Deli來共進晚餐.到達後,看見門外的公仔擺設😍😍已衝動的在這影相位狂拍照😂😂😂看一看餐牌,我們點了「豬肉炒粉絲」、「芝士泡菜煎餅」和「炆牛筋骨」《芝士泡菜煎餅》愛吃辣但不太甜的泡菜,這個就最適合不過.而且配合埋新鮮出爐的芝士,味道一流😋《炆牛筋骨》看似平平的煱,原來是最好吃的耶😍😍牛肉口感,真的入口即溶.蘿蔔更淋更入味,很好配飯吃😂😂#kimsdeli #炆牛筋骨#芝士泡菜煎餅

到達後,看見門外的公仔擺設😍😍
已衝動的在這影相位狂拍照😂😂😂

《芝士泡菜煎餅》
愛吃辣但不太甜的泡菜,
這個就最適合不過.
而且配合埋新鮮出爐的芝士,
味道一流😋

《炆牛筋骨》
看似平平的煱,原來是最好吃的耶😍😍
牛肉口感,真的入口即溶.
蘿蔔更淋更入味,很好配飯吃😂😂

#kimsdeli #炆牛筋骨
#芝士泡菜煎餅
豬肉炒粉絲
炆牛筋骨
2022-10-28
$250 (Dinner)
豬肉炒粉絲
炆牛筋骨
2022-10-17 217 views
Kim's Deli韓國人主理正宗韓國私房料理,堅持煮出韓國地道風味的韓國美食。韓式魚糕湯,韓國小吃代表之一,魚糕加上魚湯非常好吃,十分暖胃的一道料理。無骨炸雞件,口感香脆,一口一件十分方便。
無骨炸雞件,口感香脆,一口一件十分方便。
2022-10-17 157 views
Kim's Del正宗韓國料理,製作地道風味的韓國美食。魚糕湯跟韓國街邊魚糕湯一樣味道的韓國魚糕湯。泡菜豬肉湯豬肉讓泡菜湯口感溫和,一起吃的感覺很滿足,舀泡菜湯拌在飯很下飯。炸無骨雞件味道甜中帶微辣,加上無骨吃起非常方便。
Kim's Del正宗韓國料理,製作地道風味的韓國美食。
魚糕湯
跟韓國街邊魚糕湯一樣味道的韓國魚糕湯。

泡菜豬肉湯

炸無骨雞件
味道甜中帶微辣,加上無骨吃起非常方便。
2022-07-13 336 views
今天朋友推介這家韓國料理店內佈置環境唔錯老闆娘推介的芝士泡菜真係唔錯特別這家的燒肉真係好食有特色的韓國有酒精成分飲品或韓國特色飲品亦可以飲店內紅酒感覺價錢唔貴值得推介
今天朋友推介這家韓國料理
感覺價錢唔貴
值得推介

2022-07-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
2022-07-02 279 views
直接入正題眼見都坐夠7-8成 出餐唔算快 但可接受服務算係咁 性價比低 定價略高前菜 合格以上芝士泡菜煎餅夠味 夠脆 大量泡菜及芝士但兩樣野好似係分開食咁 唔係咁容合魚糕湯麻油味太強 黑椒味唔夠 整體亦唔夠濃厚溝左水嘅感覺😥 亦好快唔夠暖勝在魚糕夠多 可惜都係唔合格重點期待 炸雞! 失望!擺明就係急凍嘅 日式炸雞球 仲要198出面呢個價有更好質素😮‍💨😮‍💨口味係點醬 包裝醬料 比些少誠意得唔得?得薯條係幾好食 真係慘😮‍💨😮‍💨😮‍💨另外有配個有誠意嘅沙律仔…傾左陣成樽水飲晒 大家知咩事啦
直接入正題

但兩樣野好似係分開食咁 唔係咁容合

麻油味太強 黑椒味唔夠 整體亦唔夠濃厚
溝左水嘅感覺😥 亦好快唔夠暖
勝在魚糕夠多 可惜都係唔合格

重點期待 炸雞! 失望!
擺明就係急凍嘅 日式炸雞球 仲要198
出面呢個價有更好質素😮‍💨😮‍💨
口味係點醬 包裝醬料 比些少誠意得唔得?
得薯條係幾好食 真係慘😮‍💨😮‍💨😮‍💨
另外有配個有誠意嘅沙律仔…

傾左陣成樽水飲晒 大家知咩事啦
2022-06-30
$230 (Dinner)
2022-06-24 246 views
原本見到餐廳嘅評語都唔算太差,但係食物真係普通,炸雞好似平時自己買用嚟氣炸鍋嘅雞一樣,水冷麵就正常發揮,芝士泡菜煎餅都正常發揮,不過服務就真係唔得得老闆娘一個做嘢,整嘢食同收錢都係佢,而送餐同落餐嘅人就好似乜都唔知咁,食物等得來已經不在下話,但送餐嚟嘅人問我哋呢杯嘢飲係咪我哋,我哋問佢係咩嚟,佢話唔知,搞咗幾次然後我叫咗一杯桃嘅果汁,買單嘅時候話冇送過嚟,先話原來係要自己攞,我完全唔知係自己攞定係人哋攞,但一直都冇送過嚟….

炸雞
2022-06-19 204 views
今日同朋友去尖沙嘴,順便搵間餐廳食個下午茶。哩間餐廳門口有個kakao friend打卡位📸️放左好多kakao friend既公仔,而店舖入面行木系風格,所用既都係木桌椅。餐牌👇🏻🧀️芝士泡菜煎餅 $138泡菜煎餅幾香口,上面既芝士份量唔少,而且入面有好多泡菜,入口咸香微辣,好適合作為送酒小食。🍗🥗炸雞軟骨配沙律 $98雞軟骨炸得香脆,配有沙律及粗身薯條,沙律淋上芝麻醬,添上合桃及提子乾等乾果。🍹桃汁及錫蘭檸茶🍻Treea哩到叫酒飲既話會送上小食~

餐牌👇🏻

🧀️芝士泡菜煎餅 $138

🍗🥗炸雞軟骨配沙律 $98

🍹桃汁及錫蘭檸茶
🍻Treea
哩到叫酒飲既話會送上小食~

Tea
2022-06-16 796 views
掃走Blue Monday最佳方法係咩?緊係收工同同事食住炸雞🍗啤啤🍻佢啦🤪今次正正就放工後行完海港城,再去對面樓上韓國餐廳「Kim’s Deli」開餐😎.🍴炸無骨雞件💰$198一大籃無骨炸雞🍗&薯條🍟,炸得金黃香脆🌟特別鍾意無骨雞件啖啖肉,唔使特登用手套都食到😍一口炸雞,再送啖冰涼啤酒🍺,Gur一Gur條氣頓時所有bad mood通通掃走🥳另附上醃青瓜、蛋黃醬、燒烤醬,全部獨立包裝由韓國直送,好有去咗弦大食炸雞嘅感覺🇰🇷香港真係比較少有😌.🍺Terra 啤酒💰$22.🍴魚糕湯💰$98經典韓國國民小食🇰🇷熱騰騰嘅魚板湯充滿麻油&昆布香氣,魚糕吸湯入味又彈牙😋加埋冬菇、金菇、蘿蔔絲、椰菜配料下無咁單調😌整體份量都幾多下,人多都夠分😙.🍴年糕辛辣麵💰$48唔知點解成日覺得出面嘅辛辣麵都比自己煮好味,究竟出面加咗咩魔法元素😂好似今次咁,辛辣麵中間有隻半熟蛋🍳打穿蛋黃後湯底大增蛋香味🤤麵質軟硬度適中,年糕煙靭😚.大家想去的話記得提早訂枱,因為餐廳唔一定日日開😅另外都有包場服務,人多的話開party都唔錯😆以人均$100-200價位、食物質素及份量嚟講,喺尖沙咀地段性價比非常高✅最後餐廳門口有驚

🍴炸無骨雞件

💰$98

🍴年糕辛辣麵
💰$48
年糕辛辣麵

大家想去的話記得提早訂枱,因為餐廳唔一定日日開😅另外都有包場服務,人多的話開party都唔錯😆以人均$100-200價位、食物質素及份量嚟講,喺尖沙咀地段性價比非常高✅最後餐廳門口有驚喜,鍾意Kakao Friends一定心心眼😍
年糕辛辣麵
話說已經2年幾冇番韓國,不過留係香港都可以一秒回鄉既😍前排就同朋友去左海港城附近食韓國嘢😊一出lift已經見到好多Kakao friends🤍餐廳佈置都好似韓國小店keep住播緊韓國音樂節目😌好有feel_🍗炸無骨雞件 $198份量都好多下,除咗炸雞仲有薯條配埋👍🏻熱辣辣好香脆😋啲醬可以直接倒落炸雞入面會更加惹味🫓芝士泡菜煎餅 $138呢個泡菜煎餅小編覺得更加似Pizza🍕拎起嘅時候芝士有拉絲效果😍入面仲有滿滿泡菜😌幾特別,燶咗少少期待改進👍🏻🍑桃味3%真露 $22🍺米酒$48食炸雞又點可以唔飲番杯呢?🥂餐廳都有唔少酒類飲品提供,有啲仲要係香港比較少見架🤍桃味3%真露岩曬唔係好飲得但又想飲番2杯既朋友仔🥰米酒係甜薯味好特別,大家黎到都可以試吓🍠

_
🍗炸無骨雞件 $198

🫓芝士泡菜煎餅 $138

🍑桃味3%真露 $22
🍺米酒$48
2022-06-10 165 views
尖沙咀原來仲有一間特色嘅韓國餐廳🥰老闆娘更加經驗十足,menu選擇多,🍢燒烤,湯鍋,🐤炸雞,唔同style都有齊❤🍆綜合煎餅 $168冬菇 南瓜 茄子 地瓜 炸粉絲卷🔥炸無骨辣雞件$228薯條 薯格 沙律 醃青瓜 酸蘿蔔綜合煎餅🇰🇷點上韓國炸粉之後炸,有好香嘅啤酒味,🥢食落更加鬆脆。最鍾意嘅,一定係冬菇🍄入邊更加保存住大量鮮菇汁,好好味。雞件炸到脆皮,香脆好好食😙選用韓國雞肉,所以肉質夠滑,搭配都好豐富,更加有傳統嘅韓國沙律,加入果仁🍇提子乾等,非常有特色!

🍆綜合煎餅 $168
冬菇 南瓜 茄子 地瓜 炸粉絲卷
🔥炸無骨辣雞件$228
薯條 薯格 沙律 醃青瓜 酸蘿蔔

2022-06-05 121 views
Happy of meeting this restaurant for gatherings. We did have good food and good time here to celebrate my friend's birthday. It was very caring of the beautiful chef as well. Thank you very much. We had good time here on 4-June evening.
呢日我同朋友仔上咗去流尚坊食韓國嘢… 一出lift就見到好多Kakao friends😍 好可愛!餐廳佈置都好似韓國小店,係旅行嘅感覺🥰 我哋2個女仔食得唔多,於是決定叫一份主食和一份小食,再配嘢飲~🎈炸無骨雞件 $198熱焫焫、好香脆嘅炸雞😋 咬落去係脆卜卜㗎!而且雞肉幾嫩。仲有薯條都係鮮炸熱脆😚 無骨炸雞真係好方便食,量份又多,我哋一邊聊天一邊食,勁開心🥳🎈炆豬手 $198小食都好大份🤣 一上枱,我哋都好驚喜🤭 會唔會太豐富呀~ 豬手炆得好軟腍入味,令人忍唔住不停食,仲可以配啲酸青瓜、泡菜等一齊食,酸甜味係可以消膩㗎😙餐廳環境真係幾好坐,係個同朋友聚會嘅好地方~ 聽講仲可以包場😉

🎈炸無骨雞件 $198

🎈炆豬手 $198