樂酒場 がくさかば

GAKU HALL
生牡蠣,食主菜前先食生蠔係最品嚐到蠔既鮮甜,蠔肉身肥美飽滿,整隻吸入口真係好滿足,蔥花和蘿蔔蓉有去除腥味作用,醬汁酸酸尾尾令蠔味道更提升。樂酒肴前夕,生吞拿魚碎粒配芝士,口感有d似在韓國食生八爪魚,我都鐘意食生既料理因為會比較爽口,我亦明白不是人人可接受到,醬油鵪鶉蛋經醃製過之後令蛋既表面好滑溜。雞皮餃子,外層雞皮脆口,內裏雞肉好滑有油脂香,應該用左肥瘦兩種肉混合。吉列千層牛肉卷,有一隻手掌咁闊,而且有一定厚度,口感層次豐富,外層炸得非常酥軟,牛肉軟腍易咬開,醬汁同樣係酸酸尾尾好醒胃,味道似梅子。關東煮拼盤,材料都幾豐富,目測有7款食材,而且蘿蔔既賣相都幾吸睛,食落爽口無渣,個人最深刻印象係腐皮布袋,內裏包住煙煙韌韌既日式年糕。沖繩苦瓜炒黑豚肉,豬肉滑身軟腍,苦瓜甘香,不太苦易入口。麝香葡萄梳打 / 白桃梳打,兩者果味都好濃郁,天氣咁熱,一邊嘆住食物,一邊飲返啖冰涼飲品,壓力都消除晒。

樂酒肴前夕

關東煮拼盤

沖繩苦瓜炒黑豚肉,豬肉滑身軟腍,苦瓜甘香,不太苦易入口。

麝香葡萄梳打 / 白桃梳打
樂酒肴前夕