2017-03-27 738 views
今日同3位同事去食,我地打算4個人叫3個餐。但係個員工態度非常惡劣話我地咁樣唔得,其後自稱既老闆娘既人用手指指住我地其中一位同事,好無禮貌咁趕佢走,因為佢話佢無叫野食所以唔準坐係度,但重點係餐廳完全無話過要一人一個餐。如果有女孩子就會明白,好多時女仔都要兩個人share一份野食,假如餐廳唔允許的話大可以設最低消費,甚至可以有禮貌咁同我地講,而唔係大大聲指住我同事個頭就話自己係老闆娘,然後就鬧到我地走。我知自己而家咁鬧佢都好無禮貌,但我完全覺得我女同事好委屈。明明我地入黎消費食午餐俾錢你地,仲要俾你鬧。我以後唔會再同同事去,因為我驚我既其他女性朋友又會俾佢鬧走。
今日同3位同事去食,我地打算4個人叫3個餐。

2017-03-22