2016-02-25
今日放假,同堂哥哥專程試呢間特色甜品店!呢個位置對於我地元朗通黎講都難搵,始終5係旺區係間小學既巷仔不過被我地摸左門釘3次終於入到黎實在感動!一個叫「牛扒」一個叫「豬扒」!快速決定到!呢度老闆一家3口落舖頭,爸爸媽媽一人做一邊,媽媽仲揹住個BB開工!呢個畫面只有在九十年代以前先見到,十分溫馨!人又NICE~~爸爸送上了西冷「牛扒」先,呢份鐵板上面有「薯菜」西多士、「蔬菜」鮮果粒、「牛扒」朱古力雪糕、「粟米CONE」香蕉條等等...加上「煙霧」乾冰,做得十分有創意!十分相似!味道亦5錯,朱古力雪糕味道濃郁夠黑夠苦,西多士炸得夠乾身,鮮果通通都冰鮮,吃落5會怪!又吸晴又開胃!絕對係3覺享受!冰極牛扒 $68而呢個「日式吉列豬扒」,入面有「吉列豬扒」炸雪糕、「照燒汁」士多啤梨汁、「蔬菜」士多啤梨。呢個用麵包包住雪糕黎炸,十分有心思,炸得好脆,係剛剛好係外熱內冷,一火一冰,舌頭嘅交融!加上士多啤梨汁,甜甜的好似食緊果肉STRAWBERRY雪糕,一個食品2種食法,掂!冰極炸豬扒 $68下次試佢繼續推出嘅新野!
呢個位置對於我地元朗通黎講都難搵,
始終5係旺區係間小學既巷仔
不過被我地摸左門釘3次終於入到黎實在感動!
一個叫「牛扒」一個叫「豬扒」!快速決定到!
呢個畫面只有在九十年代以前先見到,十分溫馨!
人又NICE~~
又吸晴又開胃!絕對係3覺享受!
冰極牛扒
冰極炸豬扒
下次試佢繼續推出嘅新野!