2017-08-21 433 views
星期六與老公外出去尖沙咀亞士厘道晚餐,諗住去19樓....點知full哂,所以我哋就落咗4樓鳥炎屋,入到店內心想….大事不妙,得幾枱客,想走人,但年青老闆盛意拳拳帶我們入座,只好試下,店內四周環境裝修似家的感覺都好舒服。看看餐牌,便點了食物。老闆非常細心說明先上什麼食物,後上什麼食物。醬汁調教得非常好,少少酸,有些海帶又唔係好諗,咬落去有朝頭,沙律菜新鮮,加埋溫泉蛋真是一個美味的開胃菜。份量多,非常抵食,枝豆上枱是熱的,不似其他店舖好似在雪櫃拎出嚟咁,豆的硬度剛好。$85整條魚,好抵食,需然是炸魚,但肉質非常肥美,好厚肉,炸漿好薄,我食咗兩片魚肉,想再食都無,因為老公食哂…成條魚連骨,值得推介。夾落去已覺得不差,食落口是暖的,蛋非常滑,有流心,加上鰻魚及汁,雙重口感,真喜歡這個玉子燒,誠意之作。燒日本山芋$35即是鮮淮山,味道清淡,爽口,可除去之前食過的炸魚及鰻魚。咖哩黑豚飯$88非常大碟,吉列黑豚香脆,肉質彈牙,肉味香濃,咖哩汁是有少許甜這款,配飯一同食,好快KO整碟飯。

老闆非常細心說明先上什麼食物,後上什麼食物。
溫泉蛋和風沙律
枝豆
脆炸右口魚
厚燒鰻魚玉子

燒日本山芋$35
即是鮮淮山,味道清淡,爽口,可除去之前食過的炸魚及鰻魚。

咖哩黑豚飯$88
Other Info. : 好彩我和老公有試這間店,試過才確定多一間我們會再來幫襯的店,食物有質素,有誠意,最重要是可以慢下來,慢慢品嚐食物的味道,不需急著還枱,因為太多餐廳有用餐時限,好似食快餐一樣只是填飽個肚,食物是什麼味道都不知。
2017-08-05
$210 (Dinner)
脆炸右口魚
厚燒鰻魚玉子