2017-11-07
第二次來這裡,因為第一次來時很多食品也售罄,而且我和他也喜歡食日式串燒和飲兩杯,所以昨晚(星期日)我哋早少少0715就來到了。今次小店又差不多爆滿,只剩兩個吧枱位,但其實我哋很喜歡坐吧枱的,因為可以看到師夫準備食物。由於厨房人手少,而且日式串燒是手作仔嘢,侍應建議我哋一次過叫,而且有心理準備會耐少少。我哋耐心等,因為眼見師夫得一個,爐又得一個,心機嘢,明白係要慢工出細貨。第一樣食品廿五分鐘後才送上,因為我哋有酒飲,看看師夫燒烤,傾吓偈,唔覺耐。師夫叫阿東,熟落咗先知他收埋好多好嘢,下次你哋來記得問侍應什麼menu 冇的好介紹。今晚我們推介:厚牛舌,燒鳗魚,燒新鮮雞心,新鮮雞皮和燒雞肝。如果有老人家或小朋友,叫一大鍋烏冬,也是樂事,因為真係好大隻碗,成個細型洗手盤般大,我見小朋友食得好興奮呢,下次我也要試吓。