2023-08-04
Slow_house_hk 位於堅尼地城地鐵站附近,主打慢活生活節奏,約左朋友一齊chill下。餐廳以木係為主,撞綠色梳化椅非常有格調,最吸引我係餐廳擺滿🐱🐱🍔🍟cushion,十分可愛。環境舒服寫滿,同朋友傾到唔捨得走。翠玉瓜湯餐湯口感順滑帶奶香,十分creamy。不過我覺得唔似翠玉瓜味,反而雜菌味比較突出,但係係好飲既!🍔雙層手打牛肉芝士漢堡漢堡烘到微脆,手打牛肉用左牛肩、牛腩打成,都幾厚身,大大舊勁足料! 牛肉味濃郁軟腍,都幾juicy。夾埋🧀芝士、生菜同埋🍅蕃茄一齊食,多層口感,係我鍾意嘅味道😍。🦐🍝珍寶蝦意粉扁意粉口感厚實,都幾掛汁,以蝦湯煮成,帶點蝦鮮味。虎蝦好好味!肉質爽口彈牙,仲有蝦膏㗎。🍑White Peach Tea飲落去有淡淡嘅白桃味,輕甜香氣與茶底融為一體,仲有啲桃肉😙。
翠玉瓜湯
🍔雙層手打牛肉芝士漢堡