2022-06-15 118 views
石燒流行了一段時間, 個人亦曾經非常鍾意, 但市面上因為競爭者多, 好多時就會變得雜亂, 同埋質素下降。 今日嚟到九龍城 ,就畀到我一個好大嘅驚喜 ,無論係環境 ,食材, 分量, 服務 ,通通都達到我心目中嘅理想。前菜: 沙律,櫻花蝦味噌湯新鮮嘅羽衣甘藍 有麻醬 木魚花 嘅沙律, 勁多櫻花蝦,味噌湯唔會太鹹啱啱好,原來配櫻花蝦係咁正㗎。三品 有辣味海蜇 ,日本紫薯仔, 芝士蟹棒小食 秘之牛丸 日式釀雞翼 肉丸幾大粒,有番红花點缀。雞翼脹卜卜,賣相已經攞滿分 ,食落去熱辣辣, 芝士忌廉蘑菇,釀在雞翼裏面,好有口感。極上和牛盛會 二人前澳洲和牛封門柳 /美國頂級牛小排,日本九州A4和牛三角胸,日本九州A4和牛上前腿肉16安士的和牛盛會, 啱曬我哋啲呢啲食肉獸, 店主畀我哋升級咗美國頂級牛小排, 個人認為牛之中佢最啱我胃口, 遠糯得嚟又好有牛味 ,油脂分佈均勻, 有霜降嘅賣相。九州A4和牛 質素有保證 ,牛胸肉 好食過上前腿肉, 廚師精心薄切 ,每邊烤40秒就ok。仲有好多菇菇 洋蔥 配菜 烤一陣間 少少燶邊 菇味更加出。飯素 稻庭烏冬 日本烏冬煙煙靭靭 個人認為比飯素高分跟餐飲品: 雪碧

前菜: 沙律,櫻花蝦味噌湯
三品 有辣味海蜇 ,日本紫薯仔, 芝士蟹棒

小食 秘之牛丸 日式釀雞翼

極上和牛盛會 二人前

仲有好多菇菇 洋蔥 配菜 烤一陣間 少少燶邊 菇味更加出。

飯素 稻庭烏冬
日本烏冬煙煙靭靭 個人認為比飯素高分

跟餐飲品: 雪碧 凍綠茶

甜品綠茶雪糕 :有抹茶粉和茶筅(刷抹茶的道具)比你玩,刷完自己倒在雪糕球上,輕鬆歎一歎。
  • 美國頂級牛小排