2023-05-19 53 views
有朋友搬咗係東涌,所以入咗去搵佢食飯敘舊。我地行完街就見到呢間西式酒吧餐廳,the next chapter 係開放式,感覺好chill好吸引,所以就入咗去試!呢度既侍應係外國人,佢地既態度好好,好細心介紹每一道推介菜式,有咩特色嘢飲。我地就叫一款牛脷芯做前菜, 佢地既切法同大部餐廳唔同,佢地將牛脷芯厚切,啖啖牛肉好有咬勁!有牛味十足再加上佢地蘿蔔係用佢地秘製醬汁調配,所以食上去唔油膩仲好開胃!另外再叫咗一份白酒忌廉汁青口,白酒忌廉將青口整到好入味,但青口既鮮味仲keep到,好出色,值得一試。我地仲叫咗一款安格斯牛,啲牛煎到5成熟,好粉嫩同煙靭!加埋配菜份量啱啱好,唔會話食到太滯。既然呢一間係間酒吧,當然要叫番杯野飲,我同我朋友個陣問啲侍應,有冇特色飲品係啱我地口味,侍應就按照我地喜好,叫調酒師幫我地整一杯cocktail,呢杯好有果香味,好fresh,為呢一餐牛扒之旅作一個點綴!

鹽穀牛脷芯

白酒忌廉汁青口

2023-05-16
$250 (Dinner)
鹽穀牛脷芯
白酒忌廉汁青口