2022-07-13 123 views
一直想黎中環呢間Trois Cafe 打卡潮聖,平日12:00黎到呢到唔洗等位就安排到入左,室內的裝潢充滿時尚感🎺,以金色為主調,擺著不少盆栽,最令人興奮就係一大盆花花擺設,展示櫃擺放著多款漢堡包、三文治、乳酪杯甜點等任你揀,每樣都好食試呢🤤🤤!-✍🏻/食評/☗ 台式滷肉便當👅8.5/10便當有滷肉、沙律🥗同白飯三格,純白的餐盒給人簡潔的感覺,滷肉燘煮得非常入味,即使見到一層肥肉,食落口唔會覺得好漏,沙律做前菜十分開胃,配上一隻切開一半的溏心蛋,番茄仔酸酸甜甜,正好中和台式滷肉的油脂,整體唔錯。> Drinks <☗ Hot Latte $42👅9/10Hot Latte口感順滑,用上較Nutty質感的咖啡豆,味道香濃,拉花好美,值得推介~-🔆/整體黎講/食物份量都幾多,一個人食都好飽!選擇廣泛豐富,加上靚靚賣相,價錢合理,會想再回訪既Cafe!
✍🏻/食評/
☗ 台式滷肉便當👅8.5/10