2024-05-18
今日放假就同朋友嚟咗呢一間特色墨西哥餐廳感受下慢活嘅生活,餐廳嘅裝修非常舒適,天花板上邊掛左一啲同樹懶相關嘅裝飾,而且佈滿咗唔同嘅植物,令人感覺去咗度假一樣,而嘢食方面都一樣唔錯⭐️Quesadilla前菜嗰方面我哋就揀咗呢個墨西哥餡餅,佢嘅配料有好多種嘅選擇,有雞同有豬等等,而我就揀咗Grilled Fish,不得不讚嘅係佢嘅餡餅皮,十分煙韌,口感一流,而食材嗰方面,感覺都好fresh,食落之後令人精神為之一振⭐️Carnitas Pork En Molcajete 新鮮嘅豬肉烤到非常香,配上墨西哥風味嘅獨特醬料,完全帶出咗肉嘅味道,醬料上進一步咁刺激緊味蕾,絕對係一個唔錯嘅選擇⭐️Fajita如果你係鍾意芝士同埋牛油果嘅朋友,絕對就唔可以錯過依道菜,佢都可以加上雞、豬等食材嘅選擇,而我就揀咗Mushroom,濃郁嘅芝士完全滲入咗係Mushroom 入面,而且佢仲都有牛油果醬,味道嘅組合好match⭐️Flamingo 佢係Half Horchata,Half Jamacia組合而成嘅飲品,紅色嘅外貌十分養眼,而酸酸嘅味道,好特別
⭐️Quesadilla
⭐️Carnitas Pork En Molcajete