2023-08-23
大圍愈開愈多小店美食,今次呢間都係大隱隱於市,等大家慢慢飲返杯茶,歎返餐美食🫶🏼據聞呢度係想爺爺了嘅副線餐廳,利申未試過,而呢度嘅茶飲介紹好清楚易明,走大眾化路線!東坡肉$85用咗香料浸煮,味道甜而不膩且帶點點肉香🥰配上刈包,可能影相影耐咗啲肉已經凍咗🫣食入口凍冰冰咗少少🤏🏼 正山小種紅茶(可可香)$168店員教我哋聞一聞杯蓋上瀰漫嘅氣味,滲透淡淡嘅可可豆香,有朱古力食完後嘅脂油感。整體比較厚身、香濃嘅茶款。即使食客開始多,店員每次上嘢食時候都會細心介紹食法、步驟、餐具小巧思!店員有同我哋講茶杯墊墊底刻咗字,可以留意吓,不過我哋都唔明句句子嘅意思🤣「閃的不是腰而是才」集思廣益一吓,到抵咩意思🤣但係茶壺容量比較少,每次都要叫店員加水,我哋都唔好意思🤣不過店員服務態度超好,我哋來回加咗不下6次水,店員都無say no🙌🏼桂花岩茶凍捲蛋$56中間個cream好重茶香🤤捲蛋比較甜,中和茶忌廉嘅苦澀味;中間岩茶凍一定要襯搭成件cake食,就咁食有啲啲苦。整體食落甜度掌握得幾好,有茶香,不過捲蛋嚟講,蛋味有點不足🫣川風担担寬麵$88好食!辣度掌握得啱啱好!🥰醬汁有番茄、肉碎,麵嘅韌度啱啱好🙌🏼拌埋
東坡肉$85
正山小種紅茶(可可香)$168
桂花岩茶凍捲蛋$56
川風担担寬麵$88
好食!辣度掌握得啱啱好!🥰醬汁有番茄、肉碎,麵嘅韌度啱啱好🙌🏼拌埋一齊好味呢🤤
舖面始終比較細,坐到咁上下見出面有人排隊,都會有壓力走🤣而整體嚟講,值得一試!