2019-10-04 182 views
呢間餐廳位於天后住宅區,門口掛住Studio嘅名,聽師傅講佢哋係三個partners夾份開嘅,平時我哋就聽過co-working office,呢到就co-working restaurant,都幾特別。舖頭並唔大,最多開到三張四人枱,合併就可以好似電影d貴族嘅長枱咁。然後有個開放式廚房,有個酒櫃,仲有洗手間,都算五臟俱全。當晚就只有我哋同隔離兩枱女仔,然後staff就一個負責主廚、一個負責serve,人少少,感覺好relaxing。加上呢到以食法國菜嘅速度咁食,一道一道菜上,又好慢好慢咁食,計過成餐飯真係食幾個鐘。亦因爲咁佢哋唔會做好多枱,做幾多輪就要睇booking啦。佢哋話試過招呼一班酒吧嘅staff,等佢哋收舖先黎,零晨食到第二朝黎到一個咁舒適嘅地方,就開枝酒歎下啦!$300一枝,好合理啦!我哋叫咗個每人$650嘅set,包5 course。什錦蕃茄玫瑰油醋蕃茄仔五顏六色非常悅目,而且每一粒嘅味道都唔同,師傅就教由淺色食到深食,再配埋芝士,酸酸甜甜又帶點點咸,好開胃!初夏凍湯用幾種蔬果打成蓉嘅凍湯又係一款開胃菜,一般凍湯都係咸食,但呢到用上水果,好似桃同葡萄,所以飲落係好甜,好

我哋叫咗個每人$650嘅set,包5 course。

什錦蕃茄玫瑰油醋

初夏凍湯
用幾種蔬果打成蓉嘅凍湯又係一款開胃菜,一般凍湯都係咸食,但呢到用上水果,好似桃同葡萄,所以飲落係好甜,好似果汁咁,好清新!

香煎刺身帶子伴黑松露
帶子煎得剛好,兩邊金黃,另外佢將一舊菇都切成帶子咁樣,搞笑又有心機。個汁調得唔錯,有黑松露嘅香又唔會遮到帶子嘅鮮。

香煎西班牙豬鞍扒
D肉粉紅色架~平時香港食嘅肉都一定要全熟,但西班牙豬係草食嘅,無菌,所以唔需要全熟,帶粉紅色就剛剛好最嫩最香。旁邊嘅西蘭花泥加入咗海苔,係好特別嘅配搭,亦都可以去走梅頭肉嘅肥膩感。

精選甜品
當日甜品係以Cream cheese、豆腐花、薑汁、桂花糖、果仁做成嘅甜品。上面嗰層就好fluffy,下面嘅豆腐花就好清甜,加上果仁嘅口感,呢個甜品真係好有層次,出面一定食唔到。