2018-12-13 41 views
公司今天冇乜嘢可以做,可以早啲收工·,約定太太去銅鑼灣,行吓商埸同埋睇吓有乜新戲上演。因為冇乜特別想睇嘅,所以行咗去揾間餐廳食埋飯先回家。早排聽啲朋友講,話駱克道有間以卡通人物小丸子做主題,都幾得意嘅,因我太太都鍾意小丸子,所以就去咗呢間餐廳。去到餐廳坐底,睇完餐牌後,我点咗一個 小丸子番茄肉燥鰻魚飯、太太要咗個小玉南瓜海鮮魔法同埋小丸子熱香餅、飲品要咗 沙崙玫瑰咖啡拿鐵另外一杯邀咗爺爺抹茶歐蕾,兩杯飲品嗰名都好特別,玫瑰咖啡味好有玫瑰花味, 融入咖啡當中味道係另有一番風味,跟住就係 肉燥鰻魚飯,鳗魚肉質好有咬口,嗰汁都非常正,配搭一流,小丸子熱香餅,係非一般嘅熱香餅,非常香脆,太太因為俾嗰餐廳主题吸引住,係咁影相,攪到我非常冇引,最後等佢影到夠喉先埋單。 臨走都仲要影多幾張,真係冇佢辦法。

太太要咗個小玉南瓜海鮮魔法同埋小丸子熱香餅、

飲品要咗 沙崙玫瑰咖啡拿鐵

另外一杯邀咗爺爺抹茶歐蕾

,兩杯飲品嗰名都好特別

嗰汁都非常正,配搭一流,小丸子熱香餅,係非一般嘅熱香餅

,非常香脆,太太因為俾嗰餐廳主题吸引住,係咁影相

,攪到我非常冇引,

最後等佢影到夠喉先埋單

。 臨走都仲要影多幾張

,真係冇佢辦法。