2020-12-23 131 views
今日同朋友約出灣仔銅鑼灣行街去左間位於商業大廈內既餐廳入到去室內空間感大有啲位置有梳化坐比較休閒慢活既感覺慢煮雞胸牛油果香草法包 $78最面層鋪滿一片片嘅雞胸肉及青瓜絲,中間夾住牛油果蓉同沙律醬,底層係法式麵包雞胸肉因為慢煮關係,肉質好滑溜,唔會好鞋牛油果蓉除咗夾雜係法包,仲有伴果蓉係碟邊法式麵包軟熟,點牛油果蓉再夾雞胸肉食,感覺好清新,同埋比較健康40。C三文魚 $118店舖所做既三文魚亦係採用慢煮方式食落半熟有入口溶化既感覺,而且好有魚香既鮮味,魚肉灑上黑胡椒調味旁邊有薯蓉伴碟,薯蓉好Creamy而薯蓉上有秋葵粒同炸魚皮,魚皮係三文魚皮炸成一小塊,脆味可口白酒蜆肉意粉 $88蜆肉清甜無沙,唔會比白酒蓋過蜆肉既鮮味,白酒份量剛好,意粉上有洋蔥粒,配少量辣椒粉令整個意粉更開胃飲品Black Coffee (Set)味道唔會酸,大眾容易接受既咖啡豆味Flower Tea (Set)有薑味既花茶,飲落有陣陣既花香味,非常適合冬天飲
今日同朋友約出灣仔銅鑼灣行街
去左間位於商業大廈內既餐廳
入到去室內空間感大
有啲位置有梳化坐
比較休閒慢活既感覺

慢煮雞胸牛油果香草法包 $78
雞胸肉因為慢煮關係,肉質好滑溜,唔會好鞋
牛油果蓉除咗夾雜係法包,仲有伴果蓉係碟邊

40。C三文魚 $118
店舖所做既三文魚亦係採用慢煮方式
旁邊有薯蓉伴碟,薯蓉好Creamy

白酒蜆肉意粉 $88

飲品
Black Coffee (Set)
味道唔會酸,大眾容易接受既咖啡豆味

Flower Tea (Set)
有薑味既花茶,飲落有陣陣既花香味,非常適合冬天飲
2020-12-22
Type of Meal