2022-07-03
我個日上去係一個星期日下午兩點到。入到去一個staff都冇,成間餐廳得一個客人。我望咗大約5分鐘都見唔到有店員,所以我走咗去問成間餐廳唯一嘅個個客人知唔知d staff去咗邊,佢話佢好似去咗廁所。過咗大約10分鐘個唯一嘅店員終於係廁所出嚟 🙂 乜間餐廳唔係開門做生意架咩,點解好似唔expect有人上去食野咁嘅?我叫咗個冬蔭虎蝦意粉同一杯latte冬蔭虎蝦意粉除咗辣同蕃茄味之外,係完全冇冬蔭味 🤡latte仲正🙃我有同店員double confirm: 我係叫latte喎…店員: 係呀呢杯係latte我心諗你杯咖啡d泡多都成杯cappuccino咁都叫latte?! 🤡其實我都去過西環間Tuckshop by Social Club幾次,食物質素都幾高,服務都幾好。所以今次去灣仔呢間Drip by Social Club真係有d嚇親 👻冬蔭虎蝦意粉 $120 + latte $40 = Total $160呢個價錢,我絕對可以揾間食物質素、服務態度、環境更加好嘅餐廳 🌚
我叫咗個冬蔭虎蝦意粉同一杯latte
冬蔭虎蝦意粉除咗辣同蕃茄味之外,係完全冇冬蔭味 🤡
latte仲正🙃
店員: 係呀呢杯係latte