2021-10-17 60 views
今日又比我發掘到一間好味又飽肚嘅cafe☕️ 其實都開左好一段時間不過一直冇人陪我去 開心今日終於有bff陪我👭 小店位於荃灣廣場附近 好多整車鋪頭嗰條街嘅盡頭🚗 餐廳入邊唔係好大 呈鑽石型💎 大概有四張二人枱同兩張二人吧台 而佢最iconic嘅位置應該就係門口個超文青水泥牆加大玻璃窗打卡位🪟 可惜今日去到已經有五六個男子坐左喺度傾計 冇辦法影相📸️🙈˜”*°•𝑺𝒍𝒐𝒘 𝑪𝒐𝒐𝒌𝒆𝒅 𝑯𝒆𝒓𝒃𝒔 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒔𝒕🐔 & 𝑴𝒊𝒙𝒆𝒅 𝑩𝒆𝒓𝒓𝒊𝒆𝒔🫐 𝑨𝒍𝒍 𝑫𝒂𝒚 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒌𝒇𝒂𝒔𝒕($90)•°*”˜˜”*°•𝑺𝒎𝒐𝒌𝒆𝒅 𝑺𝒂𝒍𝒎𝒐𝒏𝒆🐟 & 𝑨v𝒐𝒄𝒂𝒅𝒐🥑 𝑨𝒍𝒍 𝑫𝒂𝒚 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒌𝒇𝒂𝒔𝒕($110)•°*”˜兩款全日早餐都配有手工蛋沙律🥚🥗 意式香草番茄乾麵包條🍅🌿 同埋黑醋沙律菜🌱 大大份好豐富 全部味道都唔錯 最欣賞佢用左番茄乾長麵包 而唔係普通一塊🍞或者🥐 就咁望以為麵包好乾硬 真係眼見未為真 唔乾之餘帶少少果乾香甜 仲暖暖地幾好食其實我都唔知點解自己會叫呢個慢煮香草雞胸 因為好易中伏💣 怕個香草味太濃烈或者雞胸會好鞋 所以叫完都有啲擔心🙈 點知有驚喜 雞肉唔

其實我都唔知點解自己會叫呢個慢煮香草雞胸 因為好易中伏💣 怕個香草味太濃烈或者雞胸會好鞋 所以叫完都有啲擔心🙈 點知有驚喜 雞肉唔鞋不特止 仲好有彈性😯 好似飲左tense up咁 彈過我塊面👍🏻 而且香草唔會太勁同埋吉脷 煙三文魚正常發揮 唔腥 肉夠厚🍣 牛油果唔洗多講 睇相都知夠creamy🥑

˜”*°•𝑭𝒍𝒂𝒕 𝑾𝒉𝒊𝒕𝒆($40)☕️•°*”˜

非常香滑 奶味比較重 咖啡味唔太濃烈 唔苦 好飲