2020-11-16
啱啱搬入朗屏住, 知道元朗有大量好食的餐廳, 經過呢間覺得氣氛唔錯, 就決定一試.我地當日坐係室外, 可能11月天氣不太熱, 有少許秋意, 而且裏面是開住冷氣, 所以感覺好舒服.室內播著音樂, 聲量啱啱好, 同朋友傾計可以用自然聲量, 不用大聲說話, 有一種感覺好似去左外國的泰式餐廳咁, 好正! 氣氛相當好. 好relax除左氣氛好, 食物質素也是好好, 好啱我的口味, 如果要比較的話, 我覺得不論賣相或食物的味道, 都係我係香港食過最好味的一間, 好味過九龍城的泰菜.當日叫左咖哩大蝦, 薄餅同串燒加2支泰啤.咖哩大蝦冇得輸, 大蝦超大隻, 仲大隻過我的手掌, 雖然得2隻, 但佢一開2 , 其實食完半隻都已經好飽, 咖哩面仲有好多配菜, 包括紅青椒, 洋蔥等等, 好香, 配上薄餅一流. 值得一提, 薄餅的賣相也放得好靚, 似一朵花呢.串燒可以雞牛豬各2串, 我地叫左半打, 串燒大大件, 啖啖肉, 肉質鬆化, 配或者不配上沙嗲醬都得, 唔配已經好入味, 配上也有另一番滋味.食到濟濟地, 可以食下佢的前菜, 係酸甜青瓜, 或者飲下泰啤, chill下, 慳正!
當日叫左咖哩大蝦, 薄餅同串燒加2支泰啤.