2022-08-23
同朋友慶祝生日,上網睇中左依間餐廳隻海鮮船,好似好威咁,岩哂生日打卡! 早一星期打黎卜定位,講埋要依隻船,咁就穩陣啦🙂餐廳燈光昏暗有情調,座位闊落。主角海鮮船上枱個下真係幾震撼眼球😂五顏六色係咁閃,加埋乾冰噴煙效果,隻船又bling bling咁,輕易成為全場焦點🫵🏻同壽星打卡打完一輪之後,⛴海神珍珠號⛴新鮮生蠔杯(12杯)生蠔口感帶點爽口, 隻隻都好新鮮味道鮮甜。 金箔魚子醬泰式蟹肉杯(4杯) 金箔魚子醬泰式蟹肉杯賣相精緻, 泰式酸辣汁帶出開胃清新感覺。蟹肉醬汁鮑魚魚子杯(4杯)鮑魚腍得黎帶彈牙, 口感好好, 亦食得到淡淡蟹鮮味, 依個特別又好味!血腥碼麗雞尾酒甜蝦杯(4杯)平時唔會飲BLOODY MARY, 但用黎點海鮮都唔錯, 豐富左成隻海鮮船既口味。配襯三款唔同味道既醬汁, 其中我地最中意既係純麥威士忌, 滴一至兩滴已經好有酒香, 而且同每款海鮮都好夾。主菜要左個西西里蟹肉扁意粉🍝醬汁味道一流, 蟹肉混合沙律醬, 拌勻後醬汁同蟹肉都掛滿每條意粉, 入口食到蟹鮮味, 好香呀~ 意粉都係我中意既偏硬身口感。無後悔卜左依間餐廳, 因為朋友好中意隻海鮮船, 真係生日打卡一流, 而且睇得
⛴海神珍珠號⛴
新鮮生蠔杯(12杯)
生蠔口感帶點爽口, 隻隻都好新鮮味道鮮甜。
金箔魚子醬泰式蟹肉杯(4杯)
蟹肉醬汁鮑魚魚子杯(4杯)
血腥碼麗雞尾酒甜蝦杯(4杯)
無後悔卜左依間餐廳, 因為朋友好中意隻海鮮船, 真係生日打卡一流, 而且睇得又食得, 值得一來~