2024-06-16 105 views
一直以來,都好想試呢間好有氣氛餐廳,今次趁朋友生日終於可以一試!以簡約黑白為主題,有户外同室內,再配埋音樂,好chill我地2個人叫左2款主食,1個小食拼盤。炭燒牛柳配黑松露磨菇醬同避風塘風味硯墨魚麵。避風塘硯墨魚麵一上枱就已經覺得好香,麵質剛剛好,唔會太淋,硯隻隻都夠鮮而且好飽滿,不過作為重口味人士既我,就略為覺得唔夠鹹,整體上都可以。相對麵黎講,我覺得炭燒牛係好出色,因為真係食到炭香燒過既味,而且牛柳非常淋身,再配埋個磨菇醬去帶出個牛味,好滿足除咗2個主食之外,我地仲叫左小食拼盤,可以仼選4款,我地叫左薯條、魷魚、洋蔥圈同芝士條。熱辣辣就一定嫁啦,但原來份量都幾多,其中最欣賞就係魷魚,好彈牙!而且拼盤仲有3款醬料,一次食到好多款味我地仲叫左2杯無酒精野飲去配翻d美食,如果第二日放假,必須黎呢到飲翻杯酒!我地叫左YU-NI同 Air Force Red。YU-NI係薄荷配柚子,好清,至於Air Force 就相對甜少少既荔枝味。

2024-06-13
Type of Meal