2022-08-07 152 views
同朋友慶祝生日,當然要揾翻間體面啲有氛圍嘅餐廳啦🕯大坑出名多高質餐廳,所以揀咗呢間試一試~因為太多野想食,所以食物我地交咗俾老闆推薦🤭,總括黎講全部都無令我地失望,仲非常出色添💯Parma ham 用木盤上菜,擺碟有心思📸Parma ham有6份,下面配有哈蜜瓜,最穩陣同好食嘅配撘~無花果沙律無花果好甜,沙律菜好fresh好爽口,再配埋芝士、黑醋、橄欖油食好match👍🏻刀貝湯新鮮又大隻,每隻刀貝都好肥美飽滿🤩,咬落好彈牙有質感~湯用咗辣肉腸同洋蔥等材料煮成,除了海鮮鮮甜仲多咗份肉嘅香味😋乳豬即叫即燒,所以需要等侯一段時間都合理~乳豬皮烤得好香脆,肉質好嫩口 一啲都唔鞋👍🏻,內裏仲有啲好香口同甜甜地嘅肉汁同埋油份咇出嚟,份量都唔少,食完好飽好滿足🥰Chocolate mousse慶祝生日嘅話打卡甜品當然唔少得啦🤭Mousse 好順滑香濃,配有杏仁片同雪榚,口感好豐富~
同朋友慶祝生日,當然要揾翻間體面啲有氛圍嘅餐廳啦🕯
大坑出名多高質餐廳,所以揀咗呢間試一試~

Parma ham
用木盤上菜,擺碟有心思📸

無花果沙律

刀貝湯
新鮮又大隻,每隻刀貝都好肥美飽滿🤩,咬落好彈牙有質感~

乳豬
即叫即燒,所以需要等侯一段時間都合理~

Chocolate mousse
慶祝生日嘅話打卡甜品當然唔少得啦🤭
Mousse 好順滑香濃,配有杏仁片同雪榚,口感好豐富~
2022-08-07
Type of Meal