2010-06-24
每逢過時過節,我哋都會嚟喜悅飲茶!今次都唔例外,況且係慶祝公司 2 週年!四人套餐 $218包括:1款燒味、3 款點心 、1 款小菜 、炒飯 / 炒拉麵 及冬瓜盅 雙併燒味:叉燒油雞 叉燒半肥瘦,正!油雞夠滑又唔太肥,浸咗叉燒汁,出奇地夾,唔點薑蓉都 OK! 點心:醬皇蒸鳳爪 - 腍腍地,幾惹味!炸帶子雲吞 - 雷聲大雨點小,蝦多過帶子!脆卜卜,一咬開碎片飛彈到碟上!蟹籽燒賣 - 有4 粒,大大粒、啖啖肉! 小菜:蒜蓉炒雜菜有小棠菜、菜芯、莧菜、生菜,不太油,炒得好香! 炒飯:福建炒飯雖然細碟,但係幾足料,幾好味!起碼唔係想像中咁咸! 湯:冬瓜盅 ---> 鱷魚湯到我哋嘅時候,已經售罄! ( 仲要係個阿姐擺咗煲鱷魚湯上枱,個侍應先話我哋知!大家都好失望!見到隔離枱又係叫四人套餐,有個冬瓜盅!..... ) 話就話鱷魚湯,都唔肯定係唔係?!由平價冬瓜盅轉為貴少少嘅鱷魚湯?!!咁蝕呀???
今次都唔例外,況且係慶祝公司 2 週年!
四人套餐 $218
雙併燒味:叉燒油雞
點心:
醬皇蒸鳳爪 - 腍腍地,幾惹味!
蟹籽燒賣 - 有4 粒,大大粒、啖啖肉!
小菜:蒜蓉炒雜菜
有小棠菜、菜芯、莧菜、生菜,不太油,炒得好香!
炒飯:福建炒飯
雖然細碟,但係幾足料,幾好味!起碼唔係想像中咁咸!
湯:冬瓜盅 ---> 鱷魚湯
到我哋嘅時候,已經售罄!