2020-02-20 161 views
極之愛吃黑松露既我 又點會捨得唔黎松藝館品嘗一下各款唔同既松露呢🤤🔸香煎鵝肝.紅酒🍷蘋果🍎.松露 $188一向都超級鍾意食鵝肝既我 去到邊度食西餐 逢係有既 我都會嗌黎食😋當然 唔係每一間既鵝肝都有返甘上下水準 但松藝館就做得幾好👍🏼佢既鵝肝個面煎得好香脆 將啲油份煎左出黎,所以食落唔會太油 但又保留左少少油脂溶係口腔入面 仲有啲松露碎片一齊入口,好正🤤再配埋用紅酒調味既蘋果 食完塊鵝肝之後解膩,好清新,一流👍🏼🔸焗千層薯餅 $68食主菜之前緊係要黎個前菜呢個簡直好食到癲左🤣可能因為我係薯仔🥔怪獸既關係 我覺得佢呢個真係勁勁勁好食🤤佢唔係平時係M記食開個隻薯餅 佢係一片片一層層甘烤上去疊埋一個 令到食既時候口感非常豐富 每一層薯片既中間都有搽左啲酸忌廉醬 幾開胃😋上面仲擺左執松露係到 符合曬佢餐廳個名呀🤣🤣大愛呢道菜式❤️🔸烤是日鮮魚柳🐟松露白酒牛油汁 $328我當日係問左個侍應生條魚係咩魚 但我唔記得左😅不過佢條魚係好食既 好有鮮味 可能有好多人都怕魚腥 但佢一啲都唔腥 魚既肉質都滑既 魚皮煎得好香 本身唔食魚皮既我都爭住食🤣🙈🔸松露碎烤美國頂級牛柳🐮

🔸香煎鵝肝.紅酒🍷蘋果🍎.松露 $188

🔸焗千層薯餅 $68
食主菜之前緊係要黎個前菜
大愛呢道菜式❤️

🔸烤是日鮮魚柳🐟松露白酒牛油汁 $328

🔸松露碎烤美國頂級牛柳🐮 $348
牛柳我一向都係食5成熟 因為我唔鍾意整到太熟 太熟會好韌 好難咬🙊
不過平時係其他餐廳嗌5成 通常都煎到7-8成🤦🏼‍♀️但佢呢到唔會 佢真係烤到5成岩岩好 一切就切到 肉質淋身幾嫩 外脆內軟 入面中間個層仲係紅色有啲啲血水出 呢個就係我最鍾意既牛扒熟成度😍
再配埋佢既松露碎 即時提升左舌尖既味蕾👅

🔸甜點🍮 松露芝士球 $98
其實我一向都唔太鍾意食甜品 但見佢呢個係「本店招牌」,就不妒試試佢啦🤷🏼‍♀️
佢一上枱 我就覺得佢好似煤炭屎鬼👻🤓哈哈哈😄不過最估唔到既係 佢又幾好食 唔會太甜 入面仲充滿住我好愛既Chesse🧀仲有啲朱古力脆脆🍫灑左係側邊 將咬開左一半既芝士球再沾下啲脆脆一齊食 又幾好食喎🤔😌

📍松藝館 Artisan De La Truffe
地址 : 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OTE 303號舖
2020-01-19
$600 (Dinner)
Celebration
Anniversary