2024-12-26 161 views
聖誕節,我同朋友揀咗去尖沙咀一間樓上居酒屋慶祝。呢度有吧枱有包廂,環境靚而且有情調,一嚟到我哋就點咗*柚子乳酸梳打*同*巨峰乳酸梳打*,兩杯飲品都好清新,甜甜酸酸好醒胃。🍹首先嚟嘅係*酒盜芝士*,芝士嘅濃郁味道配上餅乾,簡直係一絕。🧀之後上咗*牛舌芯串燒*,牛舌燒得啱啱好,口感qq。*珍珠筍串燒*筍嘅清脆口感同燒烤嘅香氣,令人回味無窮。🥓*脆皮白鱔*,外皮燒得香脆,內裏鮮嫩多汁,味道非常出色。*雞皮蝦*則係一大亮點,雞皮嘅香脆配上鮮嫩嘅蝦,真係超正。🦐*大蔥雞腿肉*燒得香噴噴,雞腿肉嫩滑多汁,大蔥嘅甜味增添咗層次感。*原味玉子燒*軟滑香甜,簡單而美味。🍳最後試咗*牛肉壽喜燒*,牛肉嫩滑,湯底味道濃郁又唔會過鹹,配埋壽喜燒嘅蔬菜,真係一個完美嘅結尾。🥩#尖沙咀美食 #居酒屋 #聖誕慶祝 🌟🍢✨

原味玉子燒*軟滑香甜,簡單而美味。🍳

#尖沙咀美食 #居酒屋 #聖誕慶祝 🌟🍢✨