2025-01-05 277 views
原來元朗有呢間餐廳 ..😳唔係老公帶我黎 平時連經過呢度都唔會 ! 🙈Boxing day 下午5:45pm左右黎到.. 餐廳6pm先開已經開始有客人黎等開門 😳等到6pm即刻衝入去,好彩有位比我地因為見其他人多數有book位,同埋超快坐滿晒有a la carte, dinner set for 1/ 2重點係d野飲好多款、好岩叫 !! 😍Set Dinner for Two $498,包括::前菜 (5揀2)、主菜 (11揀2)、甜品2款另有麵包籃、餐湯、咖啡或茶餐包有2款~不錯。而餐湯 係茶記感覺既hea西湯 🤣前菜揀左::🔸焦糖核桃沙律🔸刁草挪威三文魚兩款都幾正~~另外三款都要加錢 所以無考慮😛兩款主菜揀左::🔸炭燒美國CAB牛西冷 三色胡椒汁 配薯菜🔸紅酒汁燉牛面肉配薯蓉件西冷扒好出色😭😭 牛味好出 肉質幾軟腍,性價比極高 !薯菜竟然有紅肉蕃薯🍠 好香甜 😋牛面肉反而普通左d,, 雖然燉到好腍好入味,但配左一大pat薯蓉,有少少單調,同時又太頂肚 ..😂甜品揀左::🔸乳酪忌廉杯🔸Tiramisu (+ $48)覺得 $48加得抵 ! 勁大杯Tiramisu~又做到傳統tiram
原來元朗有呢間餐廳 ..😳
唔係老公帶我黎 平時連經過呢度都唔會 ! 🙈

已經開始有客人黎等開門 😳

等到6pm即刻衝入去,好彩有位比我地
因為見其他人多數有book位,同埋超快坐滿晒

重點係d野飲好多款、好岩叫 !! 😍

Set Dinner for Two $498,包括::
前菜 (5揀2)、主菜 (11揀2)、甜品2款
另有麵包籃、餐湯、咖啡或茶

餐包有2款~不錯。而餐湯 係茶記感覺既hea西湯 🤣

炭燒美國CAB牛西冷三色胡椒汁配薯菜

兩款主菜揀左::
🔸炭燒美國CAB牛西冷 三色胡椒汁 配薯菜
🔸紅酒汁燉牛面肉配薯蓉
件西冷扒好出色😭😭 牛味好出 肉質幾軟腍,性價比極高 !
薯菜竟然有紅肉蕃薯🍠 好香甜 😋
紅酒汁燉牛面肉配薯蓉

意式咖啡提拉米蘇

甜品揀左::
🔸乳酪忌廉杯
🔸Tiramisu (+ $48)
覺得 $48加得抵 ! 勁大杯Tiramisu~又做到傳統tiramisu既多層融合既口感,正😋
奇異果牛油果乳酪奶昔

飲品揀左::
🔸黃金百香果梳打 (+ $28)
🔸奇異果牛油果乳酪奶昔 $48
作為牛油果KOL,我竟然從來都無諗過 牛油果+奇異果呢個Combination 😳
兩者原來夾到 !!! 每啖都有kiwi清新感+香甜avo味 同厚厚口感 !
值得一試呀~
2024-12-26
$326 (Dinner)
Celebration
Christmas