☕️好少何有機會喺官涌街度覓食,難得朋友今日話帶我去試一間果度嘅餐廳。餐廳坐落嘅位置旺中帶靜,店面設計行西方簡約風格。餐牌方面選擇非常之多元化。除一般日式食物,例如魚生,烏冬,壽司、串燒等等,又有一般西餐菜式,例如意大利粉,意大利飯、沙律🥗 另外,呢度有多款酒水可以選擇,又有日本清酒、日本Gin 酒、又有多款cocktails 同埋mocktails, 可以話滿足唔同顧客嘅需要。✨LadyB 是日精選✨🦐串燒大蝦🦐 (@$38)是日精選串燒有幾種大路選擇,例如雞翼、茄子等。我哋就揀左大蝦。蝦都算係大隻,唔會燒得太乾,保持到肉汁同鮮甜味😋🦀甲羅燒 🦀 (@$128)好好味,大讚👍🏻啖啖蟹膏、蟹肉。配菜嘅麵包🥖非常鬆軟,夾埋啲蟹膏蟹肉,簡直係完美嘅享受😋🥰美中不足嘅係個炭爐唔俾力,個甲羅燒唔夠熱😅🦞波士頓龍蝦扁意粉🦞 ($198)份量唔算大。🍝意粉質地Al dente, 有好豐富嘅配菜, 例如有特色嘅羅馬茄子。主角🦞波士頓龍蝦肉質甜美,如果龍蝦再大隻啲就更perfect 🤗整體味道唔錯。🍮椰皇焦糖燉蛋🍮 ($72)超級好食,大推👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻有別於平時嘅creme br

餐廳坐落嘅位置旺中帶靜,店面設計行西方簡約風格。

✨LadyB 是日精選✨
🦐串燒大蝦🦐 (@$38)

🦀甲羅燒 🦀 (@$128)
甲羅燒

🦞波士頓龍蝦扁意粉🦞 ($198)

🍮椰皇焦糖燉蛋🍮 ($72)
超級好食,大推👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
有別於平時嘅creme brûlée, 呢個crème brûlée 充滿濃郁嘅椰皇味,啖啖椰皇肉增加焦糖燉蛋嘅口感,為呢一餐畫上一個圓滿嘅句號🥳

🍾呢度8點前,所有酒精飲品都係HH 價,好啱LadyB 🤭

🍹Bora Bora ($50 @Hh)
係冇酒精嘅雞尾酒,有好豐富嘅菠蘿汁同埋橙汁, 飲完之後彷彿感覺到東南亞嘅海風輕輕撫我面🏝️sorly 係有少少誇張咗啲, 不過係好飲嘅🤩

🍓Pinky Crush ($55@HH)
啖啖新鮮士多啤梨果肉,如果果酒精底可以再豐富啲、濃厚啲,就更滿足啦🤭

LadyB 係佐敦嘅飲飲食食精選名單上又增加一名成員啦✅
甲羅燒