YAKINIKU GREAT SOHO 📍:中環砵甸乍街45號The Steps ‧ H Code 1樓🚗:香港地鐵C出口 步行7分鐘📞:+852 2758-8688💲:~HKD800-1300/head for dinnerFood quality✔️:Omakase Kiwami $980總結:😋個人覺得係全港最好食嘅燒肉 價錢略貴但肉質對得住價錢 整餐都頗滿意 雖然得一兩道覺得驚艷 穩打穩震都闖出一個名堂👍🏼😋omakase有三個選項 試咗中間嘅Kiwami(同桌必煩揀同一set)同最貴嘅great都係有8塊cut 後者貴$200多個咗廚師推薦 麵食同甜品 細胃組織表示kiwami已經飽到有突🥹😋二人共用一個爐 呢個價位抽風做得好基本啦 員工都好有style每次燒都會大聲數幾秒仲有特定動作 初初有啲唔太慣 後尾覺得都幾有風格😋整餐最驚喜係misuj同tougarashi 員工將三筋兩面各燒三秒 油脂分怖平均 入口即化 非常好食💕tougarashi超滑嫩 半熟和牛加高湯 好正😋嚟到呢間冇道理唔食招牌嘅海膽和牛飯 uni briand 用chateaubriand配海膽同珍珠米就冇得
YAKINIKU GREAT SOHO
🚗:香港地鐵C出口 步行7分鐘
📞:+852 2758-8688

Food quality
✔️:Omakase Kiwami $980

總結:

😋嚟到呢間冇道理唔食招牌嘅海膽和牛飯 uni briand 用chateaubriand配海膽同珍珠米就冇得輸 好食嘅但如果海膽再高質啲就更完美

🤔呢個set仲包咗牛肉他他壽司🍣shakushi 甜蕃薯🍠燒菇 漢堡 西京燒 大三角 當中最好食係大三角口感同misuji相似 但肉味頗濃 好食

🤔整個套餐好夠飽🤣所以細胃嘅朋友都要諗真啲唔好叫太多嘢

😨電視播黑白好搞笑 唔明點解係黑色 成個感覺好奇怪😳

😨呢個定價最尾送嘅糖果竟然係樓下零食舖1蚊1粒啲平貨 觀感唔多好

• Chateaubriand
  • Tougarashi