由細到大都喺大圍食開,估唔到老表雲吞麵咁少like所以今日為咗佢特登寫個食評🙂‍↕️今日去到大圍諗食咩嘅時候通常都唔會有啲咩猶豫因為老表雲吞麵一定係保底之選🌟價錢平靚正 $37 有一個雙拼嘅雲吞豬膶麵雙拼嘅話雲吞有兩粒 單拼嘅話就會三至四粒🥴雲吞夠大粒皮薄餡靚🥺一粒雲吞,至少有三隻蝦係入仲要係原隻蝦所以咬落去蝦嘅鮮味即刻出嚟😭其次就係超級彈牙超級新鮮彈性超好👍🏻如果個口細啲嘅話一粒根本吞唔晒個面嘅湯底係清嘅,但係唔會話冇咩味精亦都冇好濃嘅鹼水味,所以超級爽口😌成件事勁夾💖再加埋佢哋自己整嘅辣椒油,簡直就係冇得彈我自己就係鍾意配豬潤,因為佢嘅豬潤洗得好乾淨內臟味唔會好重,仲要叫做係爽口嘅我男朋友就鍾意配墨魚丸 魚丸都係足料㗎唔會話好重粉咁🤢咬落去都係超級彈牙😂呢個價錢嚟講真係叫做超級正好食過旺角嗰啲多多聲 我自己就算唔係糧尾都好鍾意過嚟食其實好多大圍人都會過嚟食,因為見到佢輪轉嘅速度真係超快希望多啲人知道呢間舖頭啦🫢
由細到大都喺大圍食開,估唔到老表雲吞麵咁少like
所以今日為咗佢特登寫個食評🙂‍↕️
今日去到大圍諗食咩嘅時候通常都唔會有啲咩猶豫
因為老表雲吞麵一定係保底之選🌟
價錢平靚正 $37 有一個雙拼嘅雲吞豬膶麵
雙拼嘅話雲吞有兩粒 單拼嘅話就會三至四粒🥴
雲吞夠大粒皮薄餡靚🥺
一粒雲吞,至少有三隻蝦係入仲要係原隻蝦
如果個口細啲嘅話一粒根本吞唔晒
再加埋佢哋自己整嘅辣椒油,簡直就係冇得彈
我自己就係鍾意配豬潤,因為佢嘅豬潤洗得好乾淨
內臟味唔會好重,仲要叫做係爽口嘅
呢個價錢嚟講真係叫做超級正
好食過旺角嗰啲多多聲 我自己就算唔係糧尾都好鍾意過嚟食
其實好多大圍人都會過嚟食,因為見到佢輪轉嘅速度真係超快
希望多啲人知道呢間舖頭啦🫢