2023-06-11 239 views
同細妹去開灣仔大家都想食中菜,我地就去左係喺灣仔杜老誌道懷舊粵菜酒樓-盛記。 呢度坐得好舒服,枱與枱之間好多空位,感覺好寛敞。而小菜好大碟,份量好足夠,好食之餘價錢合理,仲免開瓶費,可以自備酒水架! 我地叫左4個小菜 ❤蝦醬香蝦腩肉鹹香惹味,腩片口感嫩滑!💚金銀蛋莧菜份量好大啊!4至6人都夠食!營養價值高青莧菜,加入以金華火腿上湯好入味!,鹹蛋白、皮蛋、鹹蛋與蒜頭,口感滑嫩鹹香、滋味豐富。 💛菜莆蠔仔煎蛋入面好多蠔仔,蠔仔好鮮美好大粒,蛋餅好大塊好厚,好香口! 🧡椒鹽豆腐粒金黃脆皮,粒粒都外脆內軟,豆腐好軟滑! 食完仲有糖水送,今次係綠豆沙,好綿滑好好味啊!@singkeechineserestaurant盛記酒家灣仔杜老誌道6號群策大廈3樓 #盛記 #中菜 #香港打卡#香港 #香港旅行 #香港美食#香港探店#灣仔#會展美食#粵菜 #hkfoodieblogger #hkfoodie #hkkol #hkblogger

呢度坐得好舒服,枱與枱之間好多空位,感覺好寛敞。

我地叫左4個小菜
❤蝦醬香蝦腩肉
鹹香惹味,腩片口感嫩滑!
💚金銀蛋莧菜
份量好大啊!4至6人都夠食!
營養價值高青莧菜,加入以金華火腿上湯好入味!
,鹹蛋白、皮蛋、鹹蛋與蒜頭,口感滑嫩鹹香、滋味豐富。

💛菜莆蠔仔煎蛋
入面好多蠔仔,蠔仔好鮮美好大粒,蛋餅好大塊好厚,好香口!

🧡椒鹽豆腐粒
金黃脆皮,粒粒都外脆內軟,豆腐好軟滑!

食完仲有糖水送,今次係綠豆沙,好綿滑好好味啊!

@singkeechineserestaurant

盛記酒家