2024-11-04
在佐敦嘅港式扒房 #牛屋餐廳,呢類舊式扒房已經愈來愈少。朋友生日專登過來食😍前菜 #煙肉蒜蓉焗青口,半打青口嘅份量啱啱好,焗完的煙肉夠哂香口,加上蒜蓉嘅惹味,青口焗到岩岩好,超juicy。🦪🦪🦪🦪主菜方面試咗#招牌英國威靈頓牛柳 同 #美國安格斯肉眼。威靈頓牛柳餐廳招牌菜,我叫左七成熟,外層酥皮包裹住嫩滑嘅牛柳,每一口都充滿牛肉同酥皮嘅香氣。平時好怕食牛,驚牛肉煮過頭,會un。雖然我叫左7成熟,但完全無呢個問題🥩🥩🥩🥩安格斯肉眼亦都係七成熟,勁大塊,10安士!上枱俾個份量嚇親😂肉質鮮嫩軟腍,油花豐富,配埋意粉,口感豐富,非常滿足。🍖🍖🍖🍖餐廳仲有附送餐湯 #羅宋湯 同餐飲 #檸檬茶,羅宋湯酸中帶甜,加上洋葱等材料煮。食飽飲返杯熱檸茶幫助消化,剛好中和咗肉類嘅油膩感。價錢黎講,二百幾蚊一個套餐,咁足份量,仲要好味,絕對收貨!
價錢黎講,二百幾蚊一個套餐,咁足份量,仲要好味,絕對收貨!