2023-09-04 31 views
今日嚟到灣仔同friend食好西,嚟到駱克道得利樓嘅起鍋,依間餐廳嘅裝修好有懷舊港風風格,非常有氣氛,而且裝修擺設亦都好有格調,啱晒打卡。除此之外,佢嘅漲了佢亦都非常吸引,有各種嘅醬料同配料,而且除咗仲有一半嘅港式火鍋醬料之外,仲有其他選擇。-我哋叫咗個二人餐,都包幾多嘢食,分別有海鮮拼盤一、牛肉拼盤、丸同餃、蔬菜拼盤同埋水雲麵,另外仲有一個午餐肉小食,份量都幾多,我哋兩個男仔食一定夠食,而且我哋仲另外嗌咗一碟吊龍肉。-響鈴午餐肉幾特別,香噴噴嘅午餐肉外面包着一層響鈴腐皮,無論口感定係味道都好特別,幾好食。-而火鍋方面,我叫咗芫荽皮蛋湯,個湯底非常清甜好飲,而且一啲都唔熱氣。而牛肉非常出色,全部都係新鮮牛肉,非常有牛味,味道濃郁,脂肪肥瘦比例都好靚,果然靚嘅牛肉就係跟返啲清甜嘅湯底,濃郁幾牛味加上清甜嘅湯,非常好食。而海鮮亦都好新鮮,丸同餃才都好特別而且彈牙,好食到停吾到口。
2023-08-28
Type of Meal