2024-11-10
新開嘅時候食過一次,棟大廈都改埋名,但餐廳依然屹立不倒,而且生意仲好好。餐廳主打懷舊裝修佈置,有特式得嚟都幾靚。店員全部都係後生仔女,有活力之餘服務幾殷勤。佢哋而家仲有限時優惠:1蚊1支啤酒🍻🌟咯咯花膠雞湯 $299極鮮甜,真係足料到會起膠!一煮好記得飲返兩碗,喺出面嗌燉湯都未必有咁好味。🌟牛魔王拼盤$488極級本地手切肥牛,頂級安格斯牛頸脊,牛脷托,手切封門柳,鮮牛肉粒牛板腱冇貨所以每樣多一片~咁多款入面以牛頸脊肉質最嫩,肉汁嘅油香最明顯。封門柳就主打濃郁肉味,但呢度嘅又唔會好重鐵質味。手切肥牛就係肉質同肉味比較平衡嘅一款。牛脷托嫩鮮嫩又有少少咬口,估唔到咁多肉汁。鮮牛肉粒比平時啲凍貨好食十萬倍,香濃又多肉汁,打破咗我對牛肉粒嘅bias。🌟椒鹽雞軟骨$72炸得香脆,乾身唔油膩。味道偏鹹,好啱做下酒菜。🌟日本扇貝$138/4🌟海中蝦$88/半份🌟蘇格蘭蟶子$58/1呢度嘅海鮮好高,海蝦同蟶子都勁鮮甜。扇貝特別大隻,煮完都冇咩點縮水。🌟雜菜拼盤$88全部新鮮靚菜,不過最估唔到係有大量木耳,加埋雜菌拼盤簡直係無限木耳。🌟雜菌拼盤$88一大盤菇菌+豆腐卜~索晒花膠雞湯勁好食。
🌟咯咯花膠雞湯 $299
🌟牛魔王拼盤$488
牛板腱冇貨所以每樣多一片~
咁多款入面以牛頸脊肉質最嫩,肉汁嘅油香最明顯。
封門柳就主打濃郁肉味,但呢度嘅又唔會好重鐵質味。
手切肥牛就係肉質同肉味比較平衡嘅一款。
牛脷托嫩鮮嫩又有少少咬口,估唔到咁多肉汁。
🌟椒鹽雞軟骨$72
炸得香脆,乾身唔油膩。味道偏鹹,好啱做下酒菜。
🌟日本扇貝$138/4
🌟海中蝦$88/半份
🌟蘇格蘭蟶子$58/1
🌟雜菜拼盤$88
🌟雜菌拼盤$88
一大盤菇菌+豆腐卜~索晒花膠雞湯勁好食。