2016-11-06
終於感受到秋天有涼既感覺😳 呢間係紅磡既魚蛋檔我食左十幾年(應該有),幾乎每次經過都要買串食,有時餓既話就會叫$10蚊腸粉魚蛋(雖得三粒魚蛋,但都夠食既)要多麻醬,單食魚蛋就會加小小甜醬,好食好多。同埋佢既魚蛋係我中意食個種有d彈性個隻,如果你地經過一定要去試,好好味😍如果今日唔係有好多人排隊,我都會食腸粉😭 因爲腸粉雖然唔係新鮮手拉,勝在熱辣辣,調醬又調得好味。但凍凍地既天氣食番串辣辣地又熱既魚蛋,好幸福既感覺🤔好多人食林記一定會食燒賣,因為魚肉有胡椒粉味,有魚味,有咬口得黎唔似粉做。識食既,達達教你食兩溝,三粒燒賣三粒魚蛋,記住!燒賣要落咖哩汁,會好食啲!食過好食既,味再買囉,$8食到兩樣野,係抵食既!呢種味道既魚蛋,現在已經買少見少!出面無得食嫁啦😂💡現在的小店已經好多都因租貴,因物價貴而支持唔住。一間好食既小店,要靠大家既支持先可以繼續保留屬於大家的味道。請支持小店😉
但凍凍地既天氣食番串辣辣地又熱既魚蛋,好幸福既感覺🤔
呢種味道既魚蛋,現在已經買少見少!出面無得食嫁啦😂