2017-09-14 118 views
今晚約咗個黃埔人食飯,佢話黃埔開咗好多新餐廳,有平有貴,今晚佢就揀咗間性價比好高嘅中餐廳同我食飯。呢間係酒店入面嘅中餐廳地方幾闊落,weekday嘅晚上比較少人。餐牌除咗普通小菜,仲有啲要預訂嘅手工菜式。我地得兩個人,叫唔到好多嘢,點左荔芋香酥鴨、蟹肉蛋白炒魚肚、一碗肉絲湯麵同一籠蛋黃千層糕。荔芋香酥鴨唔係好多地方有得食!芋蓉外面香脆,入面好棉好滑,鴨肉又淋又入味;一啖咬落去,口感味道都好豐富芋蓉同鴨肉比例啱啱好!不過呢個餸都幾飽滯,兩個人都食唔哂蟹肉蛋白炒魚肚味道清淡啲,成碟餸非常足料肉絲湯麵簡簡單單,幼麵又滑又爽口,清淸地,好啱大家胃口。食完正餐,大家都有共識要食啲甜嘢!呢個蛋黃千層糕好有驚喜中間的蛋黃層除咗好有蛋香,仲撈咗啲糖冬瓜粒粒,食落有啲爽口,特別又好味埋單發現唔使加一!侍應話九月內星期一至四都免加一,真係抵食又好食

荔芋香酥鴨

荔芋香酥鴨唔係好多地方有得食!

芋蓉同鴨肉比例啱啱好!
不過呢個餸都幾飽滯,兩個人都食唔哂

蟹肉蛋白炒魚肚味道清淡啲,成碟餸非常足料

肉絲湯麵簡簡單單,幼麵又滑又爽口,清淸地,好啱大家胃口。

食完正餐,大家都有共識要食啲甜嘢!

呢個蛋黃千層糕好有驚喜

埋單發現唔使加一!
侍應話九月內星期一至四都免加一,真係抵食又好食

2017-09-13
Type of Meal