2007-07-28 5 views
今晚同老公and 老爺黎試下懷舊菜!三人不能叫太多野黎試, 於是只能淺嘗:一. 咕嚕肉--- 這是我近年吃過既最好, 夠脆, 味道又唔會齋酸, 又有肉味, 下次一定再試!二. 清炒西蘭花--- 味道好, 唔會過鹹!三. 清蒸黃立倉--- 幾嫩, 但由於冷氣好大, 好快凍, 大家要食快少少!四. 鴨腳包(兩隻) --- 最遲先黎...原因係燒起, 師夫親先拎出黎, 仲話唔好意思, 襯熱食, 唔會有一般舊式酒家既高傲, 侍應都好好人, 講番個包先...佢用鵝腸包住叉燒、雞肝及鴨腳, 搽上叉燒汁, 好肥美, 係食隻鴨腳是有論盡, 因為有骨, 此食品只宜淺嘗, 不過, 真係好好食! 晚飯唔收加一, 連茶錢, 三碗飯, 埋單$271! 抵!
今晚同老公and 老爺黎試下懷舊菜!
三人不能叫太多野黎試, 於是只能淺嘗:
二. 清炒西蘭花--- 味道好, 唔會過鹹!

晚飯唔收加一, 連茶錢, 三碗飯, 埋單$271! 抵!