2023-07-14 562 views
前排睇👀東張西望介紹過呢間餐廳入左米芝蓮推介餐廳!甘岩約朋友食飯就去試試!餐廳裝修擺設睇得出花過心思,有古式風格又有新式霓虹燈,環境整潔舒適好坐! 我地7點幾去到,入坐已8成滿!叫左d 餸,好快就一次過黎齊曬!小籠包 $50 /4粒我小心翼翼怕熱♨️咬第一啖, 我擔心多餘了🤣 因為吾算太熱,可以熱番小小會正d! 皮都算薄!夾起吾易穿! 👍入面仲有小小湯汁! 都ok!一家蔥油白切雞🐔 $128白切雞面頭舖上大量蔥花,佢係用左新鮮上海紅頭蔥,食落又吾覺好油, 白切雞肉質嫩滑,份量都幾多!底部既雞浸到D汁, 個汁係有酒味, 應該用左花雕酒.有d 醉雞Feel!我覺得個雞, 不過不失!滕椒豆干絲炒苦瓜🥒$85苦瓜用左豆豉抄, 幾香口,食落有帶有小小麻辣味 ,底部仲d好似麵既豆干! 沒甘單調!臭豆腐$78臭豆腐夠臭🤭, 拎緊埋來已經聞到飄過來!我地好快就習慣左!表面炸得脆,豆腐夠實淨,唔會一夾就散🥢, 配埋甜醬同辣醬!外婆紅燒肉流心蛋 $ 138五花肉半肥瘦👍, 醬汁好入味帶點甜,望落去雖然肥,但係食落口唔油膩煮得好淋👍,另外有d墨魚夠咬口 <可以比多小小就好!而流心蛋幾香甜!👍👍總結:食物ok的
小籠包 $50 /4粒

一家蔥油白切雞🐔 $128

滕椒豆干絲炒苦瓜🥒$85

臭豆腐$78

外婆紅燒肉流心蛋 $ 138

總結:食物ok的!! 但好驚喜又吾講得!對米芝蓮為推介之餐廳有點失望而回!可能是我期望過高!😛

😋美味指數:7/10
💲性價比: 7/10