2023-03-27
朋友約我打邊爐,佢帶我嚟這間火煱店,店裏裝修很有趣,讓我一嘗回到70年代的懷舊感之餘,還播著懷舊金曲🎼,整個氣氛感很有興😆。💫響鈴$58響鈴係店員介紹的,說是自家製的,沾酸甜醬食很酥脆或打邊爐。🍅特濃蕃茄薯仔肉片湯$158火鍋湯底選擇都不少,我哋最後選擇這個特濃蕃茄薯仔肉片湯,呢個湯真係好濃郁,店員說湯底是可以飲的,以新鮮蕃茄烹調。🥬油麥菜$38。🦐賣魚勝推介$398好似好多枱都有點這一個餐廳推介嘅海鮮拼盤,拼盤包括8頭鮑魚 x 4,聖子王 x 2,海蝦 x 6,好豐富,咁我哋就試吓,海鮮好新鮮,尤其係鮑魚好彈牙,海蝦亦爽口鮮甜。要讚一讚,這個「火鍋勺」可以放在火鍋湯中,不需要自己用手攞住,好方便。店員服務周到,還不時幫我哋「畢」走火煱湯側邊嘅泡泡,令到個湯底唔會變得渾濁,盡享打邊爐嘅美食~🐟脆鯇魚片$78我哋兩個都好鍾意食脆肉鯇魚片,所以叫咗一碟,師傅把魚片切得均勻,口感帶點Q彈。💓甜品(免費)呢個真係驚喜🤩,除咗每人贈送一個啫喱外,還有現場在枱上製作「金魚糖不甩」熱辣辣的糯米糕,配上花生粉、芝麻和黃糖粉,好好味😋。這餐我哋兩個都食得好開心,大滿足,會再來,Yo~💃
💫響鈴$58
響鈴係店員介紹的,說是自家製的,沾酸甜醬食很酥脆或打邊爐。
🍅特濃蕃茄薯仔肉片湯$158
🥬油麥菜$38。
🦐賣魚勝推介$398
💓甜品(免費)