🥰仲記得觀塘以前有間台式懷舊店叫「小時光」~朋友話而家變咗做一間新派西餐廳,今日放假最後一日,同老細嚟食個tea~行到去門口就記得啦!!🤩不過入面嘅陳設已經唔同曬,雖然都仲係一啲學校嘅書枱,但係佈置比較清雅,有啲似coffee shop~一坐低店員就話有個新menu聽日出街,如果有興趣今日可以畀我試下~🥩巴馬火腿水牛芝士沙律套餐,仲可以跟杯嘢飲~parma ham絕對童叟無欺~大大片有成四片!🥰👍🏻水牛芝士好香奶味,最鍾意佢嘅質感!點解話佢係新派菜?因為沙律除咗有沙律菜之外,竟然仲有中華沙律(海藻)同日本大根(壽司入面黃色嗰隻呢),兩樣嘢配埋parma ham嚟食啱啱好~酸酸甜甜中和到火腿嘅鹹香!🍤海鮮大爆炸:基本上係happy hour必備嘅炸物拼盤,入面有炸蝦、炸蟹鉗、炸生蠔、炸魷魚條、炸軟殼蟹同炸魚柳~全部火喉都控制得好好,脆漿唔會太厚,亦都唔會好油膩~炸蝦係MVP,油温控制得好,真係炸到啱啱好!🍹紅柚乳酸梳打:食炸嘢梗係飲酸酸甜甜嘢啦~佢嘅柚子味幾香,加埋乳酸同梳打,成個人清新曬!☕宇治抹茶鮮奶:有拉花就一定㗎啦~估唔到個茶底都幾香,配上甜甜嘅鮮奶,感覺好潤喉!呢度靜靜地,環境

呢度靜靜地,環境舒適,最啱三五知己走嚟hea一個下晝~爽!!
2025-02-08
$160 (Tea)