2024-08-31 787 views
話說好耐都冇食過香港舊式嘅鐵板扒,所以今日約咗個friend嚟到金鳳大餐廳食嘢六點去到都已經滿座咁滯唯有攞飛等咗陣入到去嘅時候環境都幾好feel ,真係有舊式扒房嘅感覺不過座位就好過舊式好多啦因為呢排戒食牛嘅關係,所以我就叫咗另一個至愛,羊扒。朋友就嗌咗個西冷牛扒其實食鐵板,除咗好期待個主菜之外,我個人就好鍾意食個包,呢度嘅包都冇令我失望上枱嘅時候係溫暖㗎,而且望落去好軟熟,牛油都係一開就搽得,原始平時快餐店啲雪到實一實嘅牛油,而且擺落去個包度即時溶咗 齋睇都覺得治癒到主菜,我冇諗過我個羊扒咁大碟㗎!朋友個西冷牛扒都唔少嘢😂😭好細心叫我哋攞起餐巾幫我哋淋上黑椒汁,汁呢一刻完全勾起細個同屋企人食鐵板餐嘅回憶🥰嚟講,佢真係好出色,唔係淨係講緊佢個份量,而係佢嘅味夠晒羊味!鍾意食羊嘅朋友,其實可以試吓食佢嘅羊扒朋友就話牛扒三成熟煎得好好好有肉汁嘢飲方便我哋就嗌咗凍檸茶同凍奶茶,正常茶餐廳質素要讚吓嘅係以前食呢啲鐵板餐一定會覺得好鹹,係咁飲水,但係金鳳做得好好嘅,就係佢唔係落好多調味,所以食到肉味之餘亦都唔會令你覺得鹹到要係咁飲水,一個字講晒,.正!

六點去到都已經滿座咁滯
唯有攞飛等咗陣

入到去嘅時候環境都幾好feel ,真係有舊式扒房嘅感覺

不過座位就好過舊式好多啦

因為呢排戒食牛嘅關係,所以我就叫咗另一個至愛,羊扒。

朋友就嗌咗個西冷牛扒

朋友就話牛扒三成熟煎得好好好有肉汁

嘢飲方便我哋就嗌咗凍檸茶同凍奶茶,正常茶餐廳質素