2023-06-05 196 views
歲月催人,我由大學畢業已經有好多年,我亦因此無再去過又一城。雖然時間⏳不斷流逝,好多喺又一城嘅餐廳亦轉咗手,但唯一不變嘅係,呢間由20多年前已經喺商場屹立不倒嘅《皇后飯店》👑香港🇭🇰有唔少老字號嘅西式扒房,但唯獨是《皇后飯店》嘅裝修依然好中西夾雜,環境亦都相對乾淨,美輪美奐。一入到去,彷彿去返舊時嘅香港。今日我就同以前嘅大學同學光顧《皇后飯店》,喺呢個有歷史嘅餐廳緬懷大學時期嘅美好回憶😊《皇后飯店》嘅晚餐menu選擇非常多,由鐵板雞扒、龍蝦、安格斯牛扒到比目魚柳不等。而前菜方面,亦有沙律🥗、田螺、青口。不論你係咪肉食愛好者,呢度總有一款食物適合你。我哋就揀咗沙律、青口作為前菜;鵝肝牛柳,同埋串燒黑毛豬柳作為主菜,主菜嘅質素屬中上水平,特別一提嘅係,d肉煎得好夠香口,好有港式俄菜嘅味道。我哋喺度渡過咗一個充滿回憶嘅晚上🌃。我哋就好似《皇后飯店》咁,雖然歲月催人,但不變嘅係嗰份歷史、嗰份回憶。