2023-06-23
以為又係一貫主打住懷舊旗號既餐廳,未上去前已幻想到餐廳大概裝修模樣,點知去到顛覆左我想像! 懷舊特色融合型格設計,好中意餐廳既用色風格,cyber又好有趣。除左qr code落單,仲可以親身走埋去攤檔即時落單,所有細節都好靚好有心思。講到野食,砵酒焗魚腸絕對切合懷舊主題,而家已經唔係好多地方有得食。表面焗到金黃焦香,一吉入去有酥脆感覺,蛋又厚又鬆軟,魚腸處理得好,乾淨無腥味,魚臟加埋蛋香一流👍🏻金銀蛋白菜仔白菜仔🥬新鮮爽脆,調味剛好湯頭清甜,平衡番另外兩個重口味小菜。油浸泰國荀殼魚又係考功夫既菜式,魚皮炸到脆卜卜,魚肉保持到嫩口,入口無油膩感。一定要配佢地特調既香蔥醬油,加入埋薑絲,perfect match👍🏻今日唔飲酒只叫左竹蔗茅根同凍檸茶,但哩度其實好適合啤啤佢,因為除左小菜,哩度仲有串燒供應,下次encore試下!新張期間仲有85折優惠,抵✔
金銀蛋白菜仔
油浸泰國荀殼魚