餐廳:Fûhn (銅鑼灣)地址:銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square 1樓相信大家都知越南粉叫做Phở ,發音係”Fuh”,而餐廳係後面加多左個”n”,發音就變成”粉”🍜,亦成為餐廳名”Fûhn”,另外”u”字上面果個係代表傳統越南嘅帽👒,象徵住呢間越式餐廳第二次黎緊係要試下新野啦,對上一次食左粉,今次一於食返個招牌特式Fûhn飯($128),裏面豬牛羊都有,一次過滿足晒3️⃣個願望,而唔同烹調方式亦可以係呢碗飯搵到,有香茅雞扒🐔、煮牛肉🐮、燒豬頸肉🐷、越式炸春卷、煎太陽蛋🍳,非常豐富餐廳仲推出左幾款新嘅小食,我就試左手打芝士炸蝦波($58/3粒)同黑松露炸蝦餅($48/2件)🍤。咬開可以清楚咁見到鮮蝦係入面🦐,夠晒足料👍🏼,黑松露同芝士餡料亦都為蝦波同蝦餅帶黎唔同特色係呢個病毒肆虐嘅環境底下真係少啲抵抗力都唔得,有見及此餐廳新推出左維他命C特飲 ($35),濃濃嘅檸檬香又唔會好酸🍋,我嘅抵抗力就靠晒佢啦
餐廳:Fûhn (銅鑼灣)

有香茅雞扒🐔、煮牛肉🐮、燒豬頸肉🐷、
越式炸春卷、煎太陽蛋🍳,非常豐富

餐廳仲推出左幾款新嘅小食,
咬開可以清楚咁見到鮮蝦係入面🦐,夠晒足料👍🏼,
黑松露同芝士餡料亦都為蝦波同蝦餅帶黎唔同特色

2020-03-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$296 (Dinner)