2017-02-01
本人覺得近年觀塘的樓上食堂變得很多元化,對食客來說都算是好事。雖然價錢有些比光顧地舖更貴。就好似呢個食店其實都唔平。可能因為明星和飲食節目介紹過啦。這間食店都好易找到,我們今次沒有訂位,但可能因為早去。所以其實都有位。其實每人平均消費都要百多元一個餐,所以我和朋友S叫左兩人套餐算數,其實食咩都唔太考究。其實我選擇這店最大的原因,係因為佢有自助沙律Bar,但原來那個沙律Bar,食物選擇很少,還要加錢,我最後都沒有選擇。但其實其他人都唔見踴躍。首先來了餐湯+餐包,餐湯可選擇紅湯或白湯,朋友選擇白湯,我就試紅湯,紅湯沒太多調味,普通貨色。其實我只喜愛下面的薯蓉😝這兩個便是主菜,我覺得簡直浪費了那塊和牛,不過我覺得那塊和牛都唔會係高級貨,高級和牛會做漢堡?那些薯角都可以,兩款汁都幾好食。令一款意粉都可以,普通西餐質素。最後送到這兩款甜品,普通西餅店都可以買到,應該比佢更好食。總結今次樓上食店經歷,發覺樓上食店一點都唔平。坐位都唔見得會好舒服。試過就算,沒有驚喜。
但其實其他人都唔見踴躍。
試過就算,沒有驚喜。